Bakelants kwam ten val door “dronken man met een vlag”
Foto: Sirotti
donderdag 14 juli 2016 om 23:45

Bakelants kwam ten val door “dronken man met een vlag”

Niet alleen Bauke Mollema, Chris Froome en Richie Porte waren slachtoffers van de chaos op de Mont Ventoux, ook Jan Bakelants kende pech. Een dronken toeschouwer zorgde ervoor dat hij ten val kwam op de Kale Berg.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Mensen, laat jullie vlaggen thuis”, twittert de renner van AG2R La Mondiale. “Ze brengen niets bij en brengen ons alleen maar in gevaar. Ik had een lelijke val door een dronken man met een vlag.”

Bakelants kwam met een hevig bloedende knie over de streep. De exacte schade is nog niet bekend.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2016 23:48
Ik las ergens dat Bakelants nu dezelfde tijd als Mollema krijgt
14 juli 2016 23:52
Er zal het een en ander (organisatorisch) moeten veranderen, wil de Tour niet aan zijn eigen succes ten onder gaan. Wat vandaag gebeurd is, was al jaren te verwachten. Het wordt voor sommigen wellicht sensationeler, maar vooral (nog) minder leuk.
14 juli 2016 23:58
Ik hoop dat Jan een paar stompen aan die zatlap heeft gegeven
15 juli 2016 00:03
Vroemmm vroemmmm ieeeehh boink.
15 juli 2016 00:07
Het loopt totaal de spuigaten uit. Renners moeten bewonderd worden, zij zijn het entertainment. Een feestje bouwen tot zuipen dat we kruipen, doen ze maar ergens anders. Ook iets met openbaar dronkenschap, toch? Het kan allemaal in de Tour. Wat een ellende!
15 juli 2016 00:45
Vergeet niet dat de organisatie vandaag moest improviseren, normaal staan de er hekken toch al 3 km van te voren.
15 juli 2016 05:44
ze hadden bijna 24 uur om hekken te plaatsen. het is de aso. die hebben echt wel de middelen (geld) om zoiets voor elkaar te krijgen.
15 juli 2016 06:13
Het probleem met het inkorten van de etappe is natuurlijk dat je supporters dichtheid opvoert. Ze staan op een kluitje soms wel 10 rijen dik. En iedereen wil natuurlijk wat zien; dus de drang naar voren is een natuurlijkere beweging dan de drang naar achteren.
Je kan ze moeilijk naar huis sturen, maar had natuurlijk wel iets kunnen doen om dit te voorkomen.

Al met al is de grote vraag of met het inkorten van de etappe het er echt veiliger op is geworden. Als je niet in staat bent flexibel te reageren, kun je misschien maar beter de etappe helemaal af gelasten.
15 juli 2016 07:17
regelmatig bij de koers geweest en ook puur voor de joers ,,je ziet steeds meer lui
die zelf op tv willen en de hele koers niet eens in de gaten houden en dan krijg je zulk soort dingen.kappen er mee zou ik zeggen
15 juli 2016 08:02
Splits de weg gewoon in 2'en door hekken of een gespannen lint bij beklimmingen. De ene helft is voor de toeschouwers en de andere voor de renners. Ja dan heb je maar aan 1 kant publiek, maar dan hebben de wielrenners in ieder geval altijd ruimte om uit te wijken.
15 juli 2016 08:27
Ik zag een vent met een bord voor een motor uitlopen omdat die een televisiecamera op de motor had. Deze "toeschouwer" had geen enkele intentie om wielrennen te kijken, maar wilde gewoon met zijn kop op tv. Wielrennen gaat zo inderdaad ten onder aan zijn eigen succes.

In mijn optiek zijn er slechts 2 oplossingen. Of een hele drastische; motoren en auto's rijden gewoon door, gewoon over toeschouwers heen die zich op de weg begeven, geeft niks als ze een been breken of ander letsel overhouden. Gebeurd een paar keer en dan laten ze het wel uit hun hoofd. Voor de mensen die dit té drastisch vinden (en dat zullen er vast wel wat zijn), is er maar één andere oplossing. De goeden moeten onder de kwaden lijden.
Al een beetje wat Thijs Zonneveld aangaf.
De laatste 10 km enkel nog hekken plaatsen en toeschouwers laten betalen om te komen kijken om zo de kosten voor deze extra veiligheidsmaatregelen te betalen. Iedereen die over een hek klimt wordt direct rücksichtslos verwijderd.
15 juli 2016 08:53
@ Ab:

Mensen opzettelijk letsel toebrengen vind ik idd wel ietsje te drastich ja. lol
En daarnaast is het idee dat het afschrikt en het dan wel uit hun hoofd laten een illusie. Dat is al genoeg bewezen met andere maatschappelijke kwesties. Dat idee gaat er namelijk vanuit dat mensen rationeel en logisch nadenken. en guess what. Dat is nou precies het hele probleem waarom het mis gaat!

Betalen vind ik trouwens ook niets. De vergelijking(en) met voetbal gaan mank en je raakt de kern van waar wielrsport voor staat. Als je dat aanraakt dan gaat de port daar ook aan ten onder.

Er is een derde alternatief wat de meeste mensen een verschrikkelijke gedachte vinden: Accepteren dat er soms dingen mis gaan in het leven. Uiteindelijk is het maar een wielerwedstrijd en dan valt er af en toe maar iemand door een onverantwoordelijke toeschouwer. So what? Laten we ajb niet vergeten dat het maar sport is. Het is niet zo dat we IS aan het bevechten zijn en uit vele opgewonden reacties krijg ik vaak het idee dat een hoop mensen het net allemaal even iets té serieus nemen en elk relativeringsvermogen zijn verloren.
15 juli 2016 08:55
Ja maar dan gaan alle idioten voor de 10 km zone samentroepen...het probleem verschuift er alleen maar door...betalen is geen slecht idee maar dan voor de hele beklimming, waarom niet...een kleine bijdrage en de helft van de idioten blijft al weg...
15 juli 2016 08:56
Terwijl de motor langs Porte en Froome reed die net waren gevallen, liep er een supporter van Majka(dat stond op zijn kartonnen bord) mee vlak voor de camera!
15 juli 2016 09:04
@Lalsacien & Ab Normaal...
Ik heb het met afschuw gezien die met de tv-camera meerennende Pool met zijn Maijka bordje.
Als tv-regisseur van de uitzending zou je daar toch anders mee om moeten gaan.
15 juli 2016 09:56
Aansluitend op vanSpringel : wat in ieder geval al kan is om alleen maar rennende supporters in beeld te brengen als het echt niet anders kan vanwege wedstrijdbeelden. Nog veel te vaak zie je uitzwenkende camera.s naar expres vreemd uitgedoste personen die alleen maar proberen aandacht van de tv te tekken. Zo veel mogelijk proberen dat gedrag te ontmoedigen.
15 juli 2016 11:49
Ik snap niet dat er zoveel mensen zo'n gek als met dat Majka bordje voorbij laten rennen. Hij brengt de renners in gevaar en de toeschouwer die er al uren braaf staat te wachten ziet op een moment niks door hem. Tackelen of een klap op zijn kop.
15 juli 2016 12:23
@King
Ik zeg niet opzettelijk, maar als jij het risico wil lopen door daar te lopen, loop je ook het risico dat er iets met je gebeurd.
Beetje hetzelfde verhaal als met die overval op die juwelier in Deurne. Als je dat doet, loop je het risico dat het slachtoffer zich verdedigd. Zaak van de consequenties aanvaarden voor je gedrag.

Ik had er geen enkele moeite mee als die motor die idiote Pool had overreden.

Denk dat als ik toeschouwer was daar, ik die vent zo de berm had ingetrokken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.