Bakelants troeft peloton af in Giro del Piemonte
foto: Sirotti
vrijdag 2 oktober 2015 om 16:34

Bakelants troeft peloton af in Giro del Piemonte

Jan Bakelants heeft de 99ste editie van de Giro del Piemonte gewonnen. De Belg van AG2R sprong op vijf kilometer voor de streep weg uit het peloton, net toen de vluchtersgroep was achterhaald. Hij bleef de jagende meute voor tot aan de streep.

De Giro del Piemonte maakte na twee jaar afwezigheid weer een terugkeer op de Italiaanse wielerkalender. Ondanks een historie die teruggaat tot het begin van de vorige eeuw, stonden sponsoren steeds minder te springen om het evenement van de broodnodige centen te voorzien. Na de winst van Rigoberto Urán in 2012, bleef het twee jaar stil in de regio. Dit jaar kon de koers echter weer doorgang vinden en met hernieuwde hoop op een mooie toekomst, werd de 99ste editie op vrijdagochtend in gang geschoten.

Na een klein uur koersen had een kopgroep van dertien man een gat geslagen met het peloton. Onder de dertien bevond zich Timo Roosen namens LottoNL-Jumbo, maar omdat ploegen als Astana en Bardiani, beide met ambities voor deze dag, niet vertegenwoordigd waren, liep het verschil nooit op tot veel meer dan twee minuten. Overigens had Roosen het niet altijd even gemakkelijk in de kopgroep; bergop moest de Nederlander zijn medevluchters al eens laten gaan, om in de afdaling terug te keren.

Lampre-Merida was initieel vertegenwoordigd in de kopgroep met Chun Kai Feng, maar hij moest al vroeg in de koers laten lopen op één van de beklimmingen. Hierdoor zette de Italiaanse ploeg zich in de finale aan kop van het peloton, om de vluchtersgroep binnen te hengelen. Deze spatte onder druk van de achtervolgers uiteen, maar Roosen wist prima aan boord te blijven. Samen met Gianluca Brambilla (Etixx-Quick-Step) en Fabio Felline (Trek) hield hij nog lang vol. Pas op vijf kilometer voor de streep werden de koplopers in het nekvel gegrepen.

Hét moment voor Jan Bakelants (AG2R) om nog maar eens op de pedalen te staan. De Belg sloeg een gat, hield dat gat en won. Dicht achter hem rolde het peloton binnen, ongetwijfeld met gefrustreerde sprinters in de gelederen. Matteo Trentin (Etixx-Quick-Step) eindigde als tweede, Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) legde beslag op plaats drie.

PIC561951739

foto: Sirotti

flag-it Uitslag Giro del Piemonte
San Francesco al Campo – Ciriè (185 km)
1. flag-be Jan Bakelants (AG2R)
2. flag-it Matteo Trentin (Etixx-Quick-Step)
3. flag-it Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF)
4. flag-ro Eduard-Michael Grosu (Nippo-Vini Fantini)
5. flag-es José Joaquin Rojas (Movistar)
6. flag-it Sacha Modolo (Lampre-Merida)
7. flag-it Daniele Bennati (Tinkoff-Saxo)
8. flag-it Kristian Sbaragli (MTN-Qhubeka)
9. flag-it Andrea Fedi (Southeast)
10. flag-it Alberto Bettiol (Cannondale-Garmin)

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
2 oktober 2015 16:37
http://www.wielerflits.nl/wielrenners/rinaldo-nocentini Zelfde foto.
2 oktober 2015 16:43
Weten we heel zeker dat het niet Irizar was? ;-)
2 oktober 2015 16:45
Sterretje voor Lombardije dan maar?
2 oktober 2015 16:53
@gelei
Bakelants trapt in een grote klassieker altijd net een tandje lager, dus ik reken er niet op.
2 oktober 2015 17:02
@albertoo
In principe is dat idd zo; maar op het einde van het seizoen durven de intrinsieke kwaliteiten wel eens van geen tel zijn. Zijn vorm is ok (reeds in Montreal), geen jetlag, kan een lange klim aan en heeft nu een mentale boost. Toch een dikke top-10 kandidaat voor zondag IMO.
2 oktober 2015 18:02
Quote:

Na een klein uur koersen had een kopgroep van dertien man een gat geslagen met het peloton. Onder de twintig bevond zich Timo Roosen namens LottoNL-Jumbo,


¿Que?
2 oktober 2015 18:38
Tenten wint hier toch opnieuw een sprint. Ookal was het voor de 2de plaats. Die heeft een sterke sprint de laatste tijd
2 oktober 2015 19:21
mooi voor Jantje!!!
3 oktober 2015 11:55
meer afstappers dan finishers en slagter niet eens gestart.
3 oktober 2015 15:49
Roosen nog 14e. Nette prestatie! Bennett, Kelderman en Kruijswijk allemaal afgestapt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.