Bakelants wil in 2014 scoren in Luik-Bastenaken-Luik
woensdag 27 november 2013 om 07:41

Bakelants wil in 2014 scoren in Luik-Bastenaken-Luik

Jan Bakelants

foto: Sirotti

Jan Bakelants wil in 2014 goed voor de dag komen in Luik-Bastenaken-Luik. Dat vertelde hij aan Sporza. De 27-jarige Bakelants maakt deze winter de overstap van RadioShack naar Omega Pharma-Quick Step.

Bakelants start zijn seizoen in de Tour Down Under. Daarna heeft hij zijn zinnen gezet op een goede prestatie in Luik-Bastenaken-Luik. Hij bewaart goede herinneringen aan de regio. “Bij de jeugd heb ik in de Ardennen alles gewonnen wat daar van tel was. Ik zou daar bij de profs graag een vervolg aan breien”, kondigt hij aan. ” Al weet ik wel dat de tegenstand nu veel groter is dan toen. Maar toch: het zijn dat soort wedstrijden en hellingen die mij het best moeten liggen.”

Hij hoopt met zijn nieuwe ploeg mee te mogen naar de Tour. “Ik zou er graag bij zijn en denk dat ik heel complementair ben in de ploeg. In de rit die ik dit jaar won, heb ik ook getoond dat ik twee kilometer heel rap kan rijden, wat in de sprinttrein altijd zinvol is. Want we gaan in de eerste plaats toch voor Mark Cavendish.” Bovendien denkt hij voor eigen succes te kunnen gaan. “De ritten in de Vogezen zijn ook 100 procent mijn ding. Het zou jammer zijn om er niet bij te zijn. Ik ben er vroeger heel vaak op vakantie of op stage geweest met mijn ouders en ken er bij wijze van spreken elke meter.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.