Bakelants zou in Florence tekenen bij Team Alonso
dinsdag 24 september 2013 om 08:45

Bakelants zou in Florence tekenen bij Team Alonso

Jan Bakelants is na gisteren weer onzeker over het vervolg van zijn carrière. De Belg, die afgelopen Tour de France een etappe won en geletruidrager was, had al een mondelinge overeenkomst met Team Alonso. Echter kwam de deal tussen Euskaltel en Alonso niet rond, en dus ook de transfer van Bakelants niet. ”Ik zou in Florence mijn handtekening zetten”, aldus de verbouwereerde Bakelants.

Bakelants heeft in de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zijn eigen column, die hij ook schrijft vanuit Italië, waar hij zondag de WK-wegrit zal rijden. ”De hemel is op mijn kop gevallen”, zegt de renner van RadioShack-Leopard, die afgelopen week nog de GP van Wallonië won. ”Dat is een understatement. Sinds gisteren is mijn toekomst als wielrenner weer onzeker. Ik had een akkoord met de ploeg van Fernando Alonso, het oude Euskaltel.”

”Na een gesprek met hun manager, Kiko Garcia, zag ik dat nieuwe team helemaal zitten. Heel belangrijk voor me: ze wilden me écht. En vorige woensdag gaf ik ze in de GP van Wallonië nog een bijkomende reden om met me in zee te gaan”, schrijft de Belg. ”Ik heb altijd gezegd, dat ik voor het WK wilden weten voor welke ploeg ik volgend seizoen zou uitkomen. Tot maandagochtend was ik daar zeker van. Sterker zelfs, de contracten lagen klaar. Die zouden hier in Toscane getekend worden. Een zwarte wolk van formaat was boven mijn hoofd weg.”

Gisteren werd echter naar buiten gebracht, dat onderhandelingen tussen het de directie van Euskaltel en Fernando Alonso niet het gewenste resultaat brachten. ”Maar nu gaat het hele project niet door. De reden dat het tussen Alonso en Euskaltel spaak liep, ken ik niet echt. En eigenlijk interesseert die me ook niet. De droom ligt aan scherven, en ik moet verder”, concludeert Bakelants.

Lees ook:
Bakelants over toekomst: ”Onderhandelingen beginnen te vlotten”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.