Baloise Belgium Tour: Wanty-Gobert met honderd procent Belgisch team aan de start

Door , dinsdag 11 juni 2019 om 14:31
Baloise Belgium Tour: Wanty-Gobert met honderd procent Belgisch team aan de start

©Cor Vos

Wanty-Gobert trekt met een volledig Belgische selectie naar zijn nationale ronde. In de twee sprintetappes wordt Timothy Dupont naar voor geschoven en voor het algemene klassement wordt gerekend op Frederik Backaert, Jérôme Baugnies en Aimé De Gendt. “Zij zullen wel de schade moeten beperken in de tijdrit”, zegt ploegleider Hilaire Van der Schueren.

“In de sprintetappes willen we scoren met Dupont”, vertel Hilaire Van der Schueren. “Op dag twee, een mini-Ronde van Vlaanderen, zal al veel duidelijk worden voor het algemene klassement. De tijdrit is ons zwakke punt waar we de schade proberen beperken, een schade die we misschien in de Ardennen moeten goedmaken. Mijn renners hebben in de Ronde van Luxemburg goed begrepen dat in dit soort wedstrijden elke seconde telt, daar zal ik komende week opnieuw op hameren. Daarnaast moeten we dagelijks de Gouden Kilometer met bonificatieseconden in de gaten houden. »

« In de Ronde van België hoop ik de goede flow van de Ronde van Luxemburg door te zetten. We hebben geen topfavoriet in onze rangen, maar trekken wel met een sterk team naar de start in Sint-Niklaas. Vooral de uitmuntende collectiviteit in Luxemburg is me bijgebleven en wil ik doortrekken. Een sneltrein van zeven Wanty-Gobert renners op kop van het peloton in de finale van een wedstrijd heb ik nog niet vaak eerder gezien, op die ervaring kunnen we bouwen! »

Selectie Wanty-Gobert:
Frederik Backaert, Jérôme Baugnies, Aimé De Gendt, Timothy Dupont, Kevin Van Melsen, Loïc Vliegen en Pieter Vanspeybrouck

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.