Baloise Ladies Tour 2021 kent apotheose in Zulte

donderdag 19 november 2020 om 14:39
Baloise Ladies Tour 2021 kent apotheose in Zulte

Eindwinnares Lisa Klein - foto: Cor Vos

De gemeente Zulte wordt op zondag 11 juli 2021 gastgemeente voor de slotrit van de Baloise Ladies Tour. “Na de logische afgelasting dit jaar willen we volgend jaar aanknopen bij onze wielertraditie van weleer”, zo klinkt het vanuit Zulte.

Van donderdag 8 tot en met zondag 11 juli 2021 wordt de zevende editie van de Baloise Ladies Tour (tot dit jaar nog de BeNe Ladies Tour) verreden. De wedstrijd werd dit jaar afgelast vanwege de coronapandemie maar volgende zomer zal er naar een opvolger worden gezocht van Lisa Klein, voorlopig de laatste eindwinnares.

De vierdaagse gaat volgend jaar normaal gesproken van start in Utrecht. De slotrit zal dus plaatsvinden in en rond Zulte, op de Vlaamse nationale feestdag. Na een lus door de Vlaamse Ardennen zullen er in de finale meerdere plaatselijke ronden worden verreden. “Onze gemeente heeft een rijke wielertraditie”, zo klinkt het in een persbericht.

Extra uitstraling 
“We zijn verheugd dat we volgend jaar, elf jaar na een editie van Omloop Het Nieuwsblad voor junioren, opnieuw een topwielergebeuren in onze gemeente mogen verwelkomen. Het feit dat de finale in Zulte zal worden betwist, geeft extra uitstraling aan het evenement. Dit is een organisatie op maat van Zulte. We maken er een wielerfeest van.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.