Baptiste Planckaert (31) verhuist naar Circus-Wanty Gobert
© Cor Vos
woensdag 26 augustus 2020 om 10:57

Baptiste Planckaert (31) verhuist naar Circus-Wanty Gobert

Baptiste Planckaert verlaat eind dit seizoen Bingoal-Wallonie Bruxelles en verhuist naar Circus-Wanty Gobert. Dat melden bronnen aan WielerFlits. Voor de 31-jarige West-Vlaming wordt het team van Hilaire Van Der Schueren zijn vijfde ploeg in twaalf jaar profwielrennen.

In 2010 werd de oudste van de Planckaert-broers prof bij Landbouwkrediet. Na vier jaar bij het ProContinentale team, waarin hij nochtans best wat mooie ereplaatsen behaalde, zakte Baptiste af naar het continentale Roubaix Lille Métropole. In 2016 zette hij een nieuwe stap hogerop, met dank aan een eenjaarsovereenkomst bij Wallonie Bruxelles.

En toen ging het snel. Planckaert won dat jaar vijf keer, met de Franse semiklassiekers Tour du Finistère en La Poly Normande en rit- en eindwinst in de Ronde van Normandië als uitschieters. Het leverde hem een onmiddellijke transfer naar de WorldTour op. Maar na twee jaar Katusha keerde hij vorig seizoen terug naar het Waalse team. Met winst in Rund um Köln (foto) boekte hij vorig jaar overigens een van zijn mooiste successen.

Volgend jaar moet Baptiste Planckaert dus een van de puntenpakkers worden bij Circus-Wanty Gobert. Voor Bingoal-Wallonie Bruxelles wel een aderlating. Eerder werd ook al bekend dat met Lionel Taminiaux (naar Alpecin-Fenix) een andere sterkhouder vertrekt. Voor Circus-Wanty Gobert is Planckaert de tweede aanwinst voor 2021, nadat het eerder al Rein Taaramaë aantrok.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.