Baptiste Planckaert de beste in Rund um Köln
foto: Cor Vos
zondag 2 juni 2019 om 16:06

Baptiste Planckaert de beste in Rund um Köln

Baptiste Planckaert heeft een grote zege geboekt. De Belgische coureur van Wallonie-Bruxelles wist in Duitsland de eendagsklassieker Rund um Köln te winnen. Planckaert ontsnapte in de finale uit een grote kopgroep met Christoph Pfingsten, waarna hij de Duitser klopte in de sprint.

Roompot-Charles mist de slag
In de openingsfase ging het hard en wist een kopgroep van zestien man zich los te maken. Onder hen Christoph Pfingsten, Nils Politt, Nathan Haas, Thomas Sprengers en Aksel Nõmmela. Roompot-Charles had de slag gemist en moest daardoor achtervolgen. Het gat van drie minuten was echter behoorlijk groot.

Toch wist een klein groepje de oversteek te maken. Daarbij waren topfavoriet Sam Bennett en ook hardrijders Alex Dowsett en Benjamin Declerq. De voorsprong liep daarna nog verder op. Uiteindelijk bleven tien renners over aan kop. Sam Bennett, Christoph Pfingsten, Andreas Schillinger, Nils Politt, Nathan Haas, Clément Carisey, Baptiste Planckaert, Lionel Taminiaux, Jonas Rutsch en Benjamin Perry.

Peloton laat belopen
De heuvelachtige fase werd Bennett en Haas te veel aan kop. De overige acht gingen strijden om de overwinning, omdat het peloton verslagen het hoofd liet hangen op zeven minuten van de koplopers.

In de straten van Köln profiteerden Pfingsten en Planckaert optimaal van de situatie. De vluchters lieten het werk namelijk over aan de sterke Politt, maar de Duitser kon het niet alleen tegen de twee ontsnapte renners. Met veertig seconden voorsprong gingen de twee de slotronde van 6,2 kilometer in. In een sprint-à-deux legde Planckaert vervolgens zijn Duitse medevluchter over de knie.

In de achtergrond maakte Lionel Taminiaux het feest compleet voor Wallonie-Bruxelles, hij sprintte naar de derde plaats.

Pfingsten, Planckaert en Taminaux – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.