Baptiste Planckaert na Le Samyn: “Tactisch foutje gemaakt”

Baptiste Planckaert na Le Samyn: “Tactisch foutje gemaakt”

© ASO / Wallonie-Bruxells

woensdag 6 maart 2019 om 14:47

Een elfde plaats voor Baptiste Planckaert in Le Samyn, gisteren. De  kopman van Wallonie-Bruxelles reed een sterke koers, maar maakte naar eigen zeggen een tactisch foutje in de finale.

Aimé De Gendt en Pieter Serry openden op vijftig kilometer van de finish de finale met een stevige uitval. Dat duo werd bij het ingaan van de slotronde, op 23 kilometer van de aankomst, aangedikt tot zeven renners. Baptiste Planckaert besefte het gevaar en probeerde in zijn eentje de kloof te dichten.

“Jammer genoeg kreeg ik dat gaatje net niet dicht”, aldus de oudste van de drie Planckaert-broers aan de start. “Op de koop toe stond ik daarna even geparkeerd.” In de slotfase, nadat ook nog Terpstra, Sénéchal en Boom naar de zeven leiders waren gereden, kon Planckaert zich met enkele concurrenten alsnog uit het peloton loswerken, maar dat leverde uiteindelijk niets méér op dan een elfde plaats.

“Achteraf gezien, zat er zeker meer in. Maar het was een wat rare wedstrijd, met veel ontsnappingspogingen, maar waarin nooit echt werd doorgereden. Toen de juiste vlucht vertrok, dacht ik niet dat ze het zouden redden, want Direct Energie (in functie van Terpstra, red) maakte flink tempo in de achtervolging. Daar heb ik toch wel een tactisch foutje gemaakt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone