Bar Refaeli, Qhubeka-project, beloftekoersen, Tuft
Giro-rondemiss tijdens de start in Gelderland 2016 - foto: Marcel Koch
dinsdag 1 mei 2018 om 20:00

Bar Refaeli, Qhubeka-project, beloftekoersen, Tuft

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits de nieuwsberichten die vandaag niet los op onze site kwamen. Vandaag onder andere over een extra podiummiss voor de Giro d’Italia, het Qhubeka-project en uitslagen van enkele beloftekoersen. 

Model Bar Refaeli podiummiss bij Israëlische Giro-ritten

De Giro d’Italia heeft een extra madrina gepresenteerd. De rol van gastvrouw tijdens de eerste dagen in Israël zal zijn weggelegd voor Bar Refaeli, een Israelisch model. De 32-jarige Refaeli is een beroemd gezicht in eigen land. Zij zal tijdens de drie openingsetappes aanwezig zijn en die ritten ook presenteren. De rol van madrina neemt ze voor even over van Alice Rachele Arlanch, de Miss Italia van 2017. Als de karavaan voet op Sicilië zet, is Arlanch er weer bij.

Un grandissimo onore quello che provo per essere stata scelta come Madrina del Giro d’Italia. 🚴🏽‍♂️👸🏽 Il Giro, per la sua storia, per le imprese e la fatica affrontata dei suoi protagonisti ha un fascino unico nel suo genere, ma idealmente mi piace pensare che esista un filo che unisce la bellezza di questa corsa a Miss Italia: la popolarità, la tradizione, la gente che segue ogni fase, il modo festoso con cui entrambi vivono il territorio del nostro Paese. 🇮🇹 L’amore per il mio ruolo di testimonial nasce anche da qui. Grazie a @giroditalia, @_missitalia e @pmirigliani per questa esperienza che vivrò con grande entusiasmo. ✨ #MissItalia #Giro101 #GirodItalia #Madrina #Giro2018

Een bericht gedeeld door 👸🏽 ALICE RACHELE (@alicerachelearlanch) op


Larsen verslaat Kooistra in chaotische belofteversie Eschborn-Frankfurt

Niklas Larsen heeft de belofteversie van Eschborn-Frankfurt op zijn erelijst bijgeschreven. De Deen wist als eerste over de streep te bollen in Frankfurt, vlak voor de Duitser Jonas Rutsch en de Nederlander Marten Kooistra.

Het behalen van het succes ging overigens niet zonder slag of stoot. Door onduidelijke communicatie dachten de koplopers dat er al bij de eerste passage over de streep in Frankfurt gesprint moest worden om de zege. Larsen toonde zich toen al de snelste. Nadat duidelijk werd dat de renners zich een ronde hadden vergist, moest er een tweede keer worden gesprint om de – daadwerkelijke – overwinning. De 21-jarige Deen rolde ook toen als winnaar uit de bus.


Kroaat wint in Carpathian Couriers Race, Bax blijft leider

Sjoerd Bax blijft ook na de vierde etappe van de Carpathian Couriers Race de stand aanvoeren. De 22-jarige renner van Delta Cycling eindigde probleemloos in het peloton. De rit werd gewonnen door de Kroaat Filip Kvasina, die de Pool Dawid Migas versloeg in een sprint-à-deux. De Poolse rittenkoers voor beloften duurt nog tot en met donderdag.


Andrea Bagioli zegeviert in Toscana Terra di Ciclismo Eroica

De Italiaanse beloftekoers Toscana Terra di Ciclismo Eroica is dan weer een prooi geworden voor Andrea Bagioli. De 19-jarige Italiaan wist in de slotrit naar Buonconvento de leiding te behouden. Sterker nog: hij wist de rit te winnen door zijn landgenoot Michel Piccot te vloeren. In het eindklassement gaat hij de Rus Aleksandr Vlasov en de Italiaan Cristian Scaroni vooraf. 


Qhubeka wil 1000 vrouwen op de fiets

De wielerploeg van Dimension Data is al jarenlang nauw betrokken bij het maatschappelijke project van Qhubeka. Het goede doel wil de komende maanden duizend meisjes en vrouwen helpen aan fietsen met een nieuwe campagne: #1000GirlsOnBikes. “Het delen van deze middelen met vrouwen en meisjes is de sleutel tot sociale transformatie”, schrijft de ploeg op de website. “Investeren in meisjes en vrouwen zal hun leven helpen transformeren, bijdragen aan sociale verandering en wereldwijde groei stimuleren.” In de Tour de Yorkshire en de Tour of California zullen Dimension Data-renners rijden op fietsen waarvan de opdruk geschilderd is door vrouwen van het Madikwe Rural Development Program.


Olav Kooij grote winnaar slotdag Poolse juniorenkoers

Olav Kooij is de grote winnaar geworden van de Poolse juniorenkoers La Coupe du President de la Ville de Grudziadz. De 16-jarige Nederlander won in Grudziadz de 85 kilometer lange slotetappe, en wist zo zijn leidende positie met verve te verdedigen. Hij versloeg de Duitser Hannes Wilksch en Hidde van Veenendaal in een massasprint. 

In het eindklassement zorgt Nederland voor een heus één-tweetje, want Van Veenendaal sluit de vierdaagse rittenkoers af op de tweede plaats. Met Axel van der Tuuk (vijfde) en Bodi del Grosso (zesde) staken er nog twee landgenoten hun neus aan het venster.


Mobach verliest leiding in Bretagne

Jarno Mobach heeft op de slotdag van Le Tour de Bretagne Cycliste de leiderstrui niet kunnen behouden. De 19-jarige Nederlander van de opleidingsploeg van Sunweb verloor in de 145 kilometer lange etappe naar Dinan de eerste plek aan de Fransman Fabien Schmidt.

De rit werd gewonnen door het Australische talent Robbert Stannard. De 19-jarige Stannard – die volgend jaar zal uitkomen voor Mitchelton-Scott – versloeg de ervaren Fransman Julien Antomarchi.


Svein Tuft zinspeelt op einde carrière

De kans is groot dat Svein Tuft na het einde van het seizoen een punt zet achter zijn carrière. De 40-jarige Canadees – die vrijdag zal beginnen aan zijn zevende Giro d’Italia – laat dit weten aan Cyclingnews. Het feit dat hij zes maanden geleden vader werd, speelt vooral mee in zijn beslissing. “Ik ben er nog niet 100% uit, maar ik denk dat dit mijn laatste Giro én seizoen is. Ik ben sinds zes maanden vader. Dat is veel beter dan koersen”, aldus Tuft.

De tijdrijder annex knecht maakte in 2005 zijn debuut op het continentale niveau bij het nietige Symmetrics Pro Cycling. In 2008 verbaasde hij vriend en vijand door op het wereldkampioenschap tijdrijden in Varese naar het zilver te fietsen, achter de Duitser Bert Grabsch. Hierop maakte hij de overstap naar Garmin-Slipstream, waarvoor hij twee jaar uitkwam. In 2012 kwam hij terecht bij ORICA GreenEDGE, het huidige Mitchelton-Scott.


Volg ons op Instagram!

Nu de eerste grote ronde van het jaar eraan komt, pakken we op Instagram uit met de mooiste foto’s uit de Giro! Veel foto’s van een roze Tom Dumoulin en de Italiaanse landschappen passeren de revue, terwijl we via Instagram Stories vanaf locatie beelden achter de schermen zullen laten zien.

Volg ons hier op Instagram

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
1 mei 2018 20:12
Stel je voor.. een zoen van Bar op het podium. Ze hadden de renners niet beter kunnen motiveren lijkt me

Edit: Ah, niet als podium miss dus. Ik ben weer te gretig ;)
1 mei 2018 22:06
Bar Refaeli: afgezien mijn vrouw toch wel één van de mooiste vrouwen op deze aardkloot
1 mei 2018 22:43
Mobach is niet alleen de leiding kwijt, de ronde is ook afgelopen en dus gewonnen door Schmidt.
Jammer dat er geen beelden van zijn, afgaande op de liveticker was de slotetappe een heerlijke koers met de ene demarrage na de andere.
1 mei 2018 22:57
Als het bij Karlien niet lukt, is Bar een aardig alternatief!
1 mei 2018 23:22
Die rondemissen zijn een gevaar voor het wielrennen. Het spoort renners aan tot dopinggebruik, om zo na de gekochte koers de zoenen in ontvangst te nemen. Het zou mij zelfs niet verbazen dat Sagan zijn podiumplaats in de ronde 2013 gekocht heeft, om zo op het podium tussen de rondemissen te mogen staan. aldus Lieuwe Westra.
1 mei 2018 23:31
"Bar Refaeli is een beroemd gezicht in eigen land"
Toch niet alleen in eigen land, me dunkt, al was het maar als ex van Leonardo Di Caprio.
2 mei 2018 01:59
Kan allemaal wel zijn, maar zij stinkt ook gewoon na het poepen.

Ach, wie neem ik in de maling. Ik denk dat ik niet de enige ben die een significant hoger wattage zou trappen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.