Bardet hint op deelname aan twee grote rondes in 2020

dinsdag 1 oktober 2019 om 11:30
Bardet hint op deelname aan twee grote rondes in 2020

Omdat hij zijn seizoen voortijdig heeft beëindigd heeft Romain Bardet al veel tijd gehad om na te denken over het komende wielerseizoen. En dat heeft hij overduidelijk gedaan: diverse Franse media melden namelijk dat hij naast de Tour de France ook nog aan een andere grote ronde deel zal nemen.

De winnaar van het bergklassement tijdens de jongste Ronde van Frankrijk heeft nog geen besluit genomen welke van de twee grote rondes in zijn schema passen. “Daar gaan we rustig naar kijken als de parcoursen zijn onthuld.” Bardet reed een keer eerder twee grote rondes in een seizoen. In 2017 betwistte hij zowel de Ronde van Frankrijk als de Vuelta a España.

Wel weet Bardet al in welke koers hij zijn rentree zal maken. In januari tijgt hij naar Australië om deel te nemen aan de Tour Down Under. De klimmende kopman van AG2R La Mondiale heeft daarnaast laten weten dat hij ook meer eendaagse wedstrijden wil betwisten. Onder meer de Olympische wegrit van Tokio en het WK wielrennen staat op zijn wensenlijstje.

Dit jaar wist Bardet geen enkele koers te winnen, al behaalde de 28-jarige wel enkele podiumplaatsen. Zijn voornaamste wapenfeit is zijn overwinning in het bergklassement van de Ronde van Frankrijk. “Desondanks voldeed het wielerseizoen niet aan zijn verwachtingen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.