Bardet kneust borst bij valpartij door radio op de rug
foto: Sirotti
zondag 9 september 2018 om 21:53

Bardet kneust borst bij valpartij door radio op de rug

Romain Bardet heeft bij een valpartij in de Tour du Doubs een kneuzing in zijn borst opgelopen. Deze is volgens AG2R La Mondiale veroorzaakt door de behuizing van de radio op zijn rug. Dat laat de Franse ploeg weten op de website.

Bardet reed op het moment van zijn valpartij in winnende positie. Hij behoorde tot een kopgroep die ontstaan was op de slotklim, waarna een afdaling volgde richting de finish in Pontarlier. In de afzink kwam de Franse klimmer ten val. De zege ging naar Julien Simon en Bardet eindigde als 26e. “In de finale, met de adrenaline van een mogelijke overwinning, kan elke kleine fout grote gevolgen hebben. Het is heel pijnlijk. Ik heb nu even rust nodig om de balans op te maken”, zegt Bardet.

De kopman van AG2R La Mondiale is in de Jura, nabij de Zwitserse grens, op trainingskamp in aanloop naar het WK wielrennen en gebruikte deze koers als meetmoment. Maandag worden de blessures van Bardet nader onderzocht. Vorige maand vroeg de Europese wielerunie nog aandacht voor het aantal gebroken rugwervels door de radio-kastjes op de rug.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
9 september 2018 22:02
Waarom lijken er dit seizoen meer ongelukken te gebeuren met die kastjes? Zijn ze veranderd? En hoe geeft een kastje op de rug een kneuzing in zijn borst?
9 september 2018 22:12
Die dingen moeten toch ook veel platter kunnen.
9 september 2018 22:34
Waarom moeten die persé op de rug ? Mijn gsm steek ik altijd midden in de achterzakjes. Zal toch minder aanleiding geven tot breuken dan op mijn rug ?
9 september 2018 22:39
Na de hysterie rond de ‘mechanische doping’ , nu deze kolder, die radio’s slepen ze nu al 20 jaar mee en nu ineens zijn ze levensbedreigend...
    9 september 2018 23:06
    Het gaat dan ook niet zozeer om die radio's zelf, maar om de positie. Eerder zaten ze naast de bretel in de broek. Nu met de veelgebruikte racesuits (sprintpak uit één stuk) zitten ze vaak hoog in de trui op of naast de wervelkolom.
9 september 2018 23:24
Kneust borst door radio op de rug? Is op trainingskamp om het WK voor te bereiden, maar het incident is tijdens een koers gebeurd? Is hij nu op zijn borst of zijn rug gevallen? Is hij nu op trainingskamp of is hij nu aan het koersen? Zeer vreemd artikel...

Edit redactie: Aangepast. Dit is wat AG2R schrijft op de website: He suffered superficial wounds and contusions on his chest caused by the relay housing for the radio located on his back.
10 september 2018 11:27
Ik heb het idee dat de positie van het kastje mede ingegeven is door vermeende aerodynamische voordelen. Werd ooit niet een camelbag om die reden verboden?

De gedachte dat het anno 2018 zou moeten kunnen om dit kleiner en veiliger op te lossen deel ik.
10 september 2018 13:30
Eens onderzoeken of het niet in de helm is in te bouwen.
10 september 2018 14:36
Bardet is niet aan zijn borst geblesseerd. Dat ligt aan de verkeerde verkeerde vertaling. Chest is borstkas en geen borst. De borstkas loopt ook aan de achterkant waar je ribben en wervelkolom lopen. Bij een val op de rug is het logisch dat Bardet zich blesseert aan de rugzijde van de borstkas en niet aan de borstzijde van de borstkas.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.