Bardet na succesvolle rentree: “Heb echt veel geluk gehad”
foto: Cor Vos
woensdag 17 april 2019 om 09:26

Bardet na succesvolle rentree: “Heb echt veel geluk gehad”

Romain Bardet was tevreden na afloop van Parijs-Camembert. De Franse klimmer – die zwaar ten val kwam in de Ronde van Catalonië – wist de wedstrijd zonder problemen uit te rijden. “Ik besef echter hoeveel geluk ik heb gehad”, kijkt de kopman van AG2R La Mondiale terug.

Bardet mocht dinsdag weer een rugnummer opspelden, nadat de Fransman crashte in de slotetappe van de Ronde van Catalonië. De 28-jarige ronderenner viel op hoge snelheid in de afdaling van de Montjuïc. Zijn ploeg vreesde voor een gebroken rib, maar de schade bleek uiteindelijk mee te vallen.

“Het was echt een zware valpartij”
Vorige week werd al bekend dat Bardet kan starten in de klimklassiekers. “Ik reed Parijs-Camembert dan ook puur om koersritsme op te doen”, zo laat de renner weten in een perscommuniqué. “Ik besef dat ik erg veel geluk heb gehad in Catalonië. Het was namelijk een hele zware valpartij.”

“Gelukkig liep ik geen breuken op”, aldus Bardet, die uiteindelijk als 42e finishte in Parijs-Camembert. “De eerste dagen na de crash waren zwaar, maar ik kon toch al snel weer de training hervatten.” De Fransman richt zich nu op de klimklassiekers. Vorig jaar eindigde Bardet nog als derde in Luik-Bastenaken-Luik.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.