Bardet over Dauphiné: “Het parcours ligt me niet echt goed”
Romain Bardet (links) - foto: Cor Vos
zondag 9 juni 2019 om 10:51

Bardet over Dauphiné: “Het parcours ligt me niet echt goed”

Romain Bardet is altijd iemand om in de gaten te houden tijdens het Critérium du Dauphiné. De kopman van AG2R La Mondiale finishte vorig jaar nog op het podium, maar de Fransman weet niet of hij deze prestatie kan evenaren. “Het parcours ligt me dit jaar wat minder”, concludeert hij in gesprek met Le Dauphiné Libéré.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bardet is er sinds 2014 onafgebroken bij in het Critérium du Dauphiné. Vijf jaar geleden finishte hij al knap als vijfde in het eindklassement, gevolgd door een zesde, tweede, zesde en derde plaats. Kortom: de 28-jarige klimmer is altijd op de afspraak. Het is echter de vraag hoe hoog Bardet dit jaar kan mikken.

“De organisatie heeft namelijk gekozen voor een minder zware route”, zo is de thuisfavoriet van mening. “De eerste etappes in de Auvergne kunnen explosief zijn, maar ik denk niet dat er verschillen zullen ontstaan tussen de klassementsrenners. Daarna volgt er een lange en vlakke tijdrit, die echt bepalend zal zijn voor de uitkomst.”

Ritwinst in de Alpen 
“De bergetappes zijn wel lastig, maar ook niet heel erg zwaar. Wellicht niet zwaar genoeg om de koers echt te doen ontploffen. Het is zeker geen ideaal parcours. Ik sta daarom ook met meer twijfels aan de start”, aldus Bardet. “Toch hoop ik in de Alpen een etappe te winnen, al beschouw ik de Dauphiné dit jaar meer als voorbereidingskoers.”

Bardet zal na het Critérium du Dauphiné ook nog aan de start staan van de gloednieuwe klimkoers Mont Ventoux Dénivelé Challenge. “Waarom? Omdat ik nog een echte klimwedstrijd wil afwerken voor de Tour”, doelt de renner op het ontbreken van monstercols in de Dauphiné.


Voorbeschouwing: Critérium du Dauphiné 2019

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.