Bardet verliest tijd in Dauphiné: “Moet geloven dat ik elke dag verbeter”
Romain Bardet - foto: Cor Vos
dinsdag 11 juni 2019 om 13:43

Bardet verliest tijd in Dauphiné: “Moet geloven dat ik elke dag verbeter”

Net als Steven Kruijswijk, Tejay Van Garderen en Richie Porte verloor de Franse Tourhoop Romain Bardet tijd op de beste klassementsrenners in de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné.  Na afloop van de etappe was de conclusie van de 28-jarige klimmer duidelijk: niet goed genoeg.

Voorafgaand aan de ronde liet Bardet weten dat hij in de etappes door de Auvergne weinig verschillen verwachtte tussen de klassementsrenners, maar niets bleek minder waar. De kopman van AG2R La Mondiale kreeg een halve minuut aan zijn broek. “Het was een zware etappe, maar het was geweldig om te koersen op mijn trainingswegen”, begint Bardet zijn terugblik in gesprek met L’Equipe.

Een verklaring voor zijn tijdverlies geeft Bardet ook in de Franse sportkrant: “Dit was pas mijn tweede koersdag na periode zonder wedstrijden en dus is het gevoel nog niet fantastisch. Ik heb mijn benen vroeg op de belangrijkste klim getest, maar veel meer dan dat kon ik niet doen.”

“Ik moet geloven dat ik elke dag verbeter”, blikt Bardet vooruit op het restant van de Franse WorldTour-ronde, die hij gebruikt ter voorbereiding op de Tour de France. “Deze uitslag verandert niets aan de manier waarop ik de rest van de koers zal rijden. Ik ben hier om wat inspanningen te doen en ik ga het dag per dag bekijken. Dan zien we het wel aan het einde van de week.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.