Bardet voelt zich niet honderd procent: “Moet mijn beste gezondheid nog vinden”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 13 juli 2023 om 08:55

Bardet voelt zich niet honderd procent: “Moet mijn beste gezondheid nog vinden”

Het was een opvallend beeld afgelopen dinsdag, in de tiende etappe van de Tour de France. Romain Bardet trok van bij de start in de aanval, maar moest niet veel later lossen uit het peloton. De Fransman had naar eigen zeggen last van oververhitting en voelde zich woensdag ook niet helemaal fit.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In gesprek met Cyclism’Actu ging de klassementskopman van Team DSM in op zijn gezondheidssituatie. “Het is qua resultaten nog niet uitzonderlijk in deze Tour, maar ik moet mijn beste gezondheid nog vinden. Ik heb nog wat kleine problemen op te lossen. Ik voel me sinds afgelopen weekend niet honderd procent”, aldus Bardet.

De 32-jarige klimmer hield zich verder op de vlakte, maar dinsdag moest hij tijdens de rit nog hoesten en zelfs overgeven, nadat hij was gelost uit het peloton. De coureur van Team DSM slaagde er echter wel weer in om de scheve situatie recht te zetten en wist de rit uiteindelijk zonder tijdverlies door te komen.

In het algemeen klassement staat Bardet voorlopig elfde. Zijn achterstand op geletruidrager Jonas Vingegaard bedraagt na elf etappes net geen zeven minuten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.