Bardet volgend jaar mogelijk naar Giro

maandag 29 juli 2019 om 14:36
Bardet volgend jaar mogelijk naar Giro

foto: Cor Vos

Romain Bardet staat open voor een deelname aan de Giro d’Italia volgend seizoen. AG2R La Mondiale-ploegleider Vincent Lavenu laat aan  de Dauphiné Libéré weten dat de Franse klimmer eerder al heeft laten weten dat te willen proberen.

Lavenu houdt nog wel een slag om de arm. “We gaan wachten tot het parcours van de Tour de France bekend is, voor we beslissen of hij daar volgend jaar gaat rijden”, zegt de ploegleider. “Romain wil graag eens andere dingen proberen. Hij heeft al vaak de wens uitgesproken om de Giro te rijden.” Bardet reed de Giro nog nooit.

Bergtrui als troostprijs
Dit jaar begon de Tour de France voor Bardet desastreus. Hij verloor veel tijd in de ploegentijdrit en in de etappe naar de Tourmalet ruim twintig minuten, waardoor een goed klassement naar de vaantjes was. De kopman van AG2R La Mondiale was zelfs bang om uitgefloten te worden door het Franse publiek. Ook kondigde hij aan het volgend jaar anders aan te pakken richting de Tour. “Ik moet uit mijn comfortzone komen”, zei Bardet.

Uiteindelijk richtte Bardet zich op en sprokkelde hij vanuit de aanval genoeg punten bijeen om de bergtrui naar Parijs te halen. “De trui heeft ons wel het geluk bezorgd waar we naar op zoek waren deze Tour”, aldus Lavenu.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.