Bardiani-CSF-Faizanè neemt per direct afscheid van Rivera en Zaccanti

woensdag 21 juli 2021 om 10:16
Bardiani-CSF-Faizanè neemt per direct afscheid van Rivera en Zaccanti

Kevin Rivera reed in 2020 nog bij Androni Giocattoli - foto: Cor Vos

Bardiani-CSF-Faizanè heeft afscheid genomen van Kevin Rivera en Filippo Zaccanti. De contracten van de Costa Ricaan en de Italiaan bij het Italiaanse ProTeam zijn per 30 juni opgezegd, bevestigt ploegmanager Roberto Reverberi aan Spaziociclismo.

De entourage van Kevin Rivera liet al weten dat hij zich niet comfortabel voelt bij Bardiani-CSF-Faizanè. “Als de ploeg blijft denken dat renners beesten zijn, gaan we liever weg en proberen we een nieuw team te vinden. We weten dat er meerdere geïnteresseerde partijen zijn”, vertelde Piero Ravaglia, de coach van Rivera.

‘Hij had geen zin om terug te keren naar Italië’
Reverberi vertelt dat Rivera (23) zelf niet meer naar Italië wilde komen. “Hij had wat problemen en kreeg de tijd om te herstellen, want hij heeft in januari het coronavirus opgelopen. Daarna kwam hij naar Italië en reed hij heel weinig wedstrijden, met slechte resultaten. Hij bleef maar zeggen dat hij niet goed was”, aldus de teambaas. “In juli moest hij terug naar Costa Rica om wat dingen voor de Olympische Spelen af te handelen.”

“We hadden afgesproken dat hij terug zou komen voor de Sibiu Tour, maar hij belde dat hij zich nog steeds niet goed voelde”, gaat hij verder. “Hij had nog niet goed kunnen trainen en had geen zin om terug te keren naar Italië. Daarop vroeg ik of hij het contract wilde opzeggen en niet terug wilde komen. Wat moet ik anders? Wat moet een werkgever doen als een werknemer niet op zijn werk verschijnt en wil vertrekken? Wij moeten ook de eindjes aan elkaar knopen.”

Filippo Zaccanti
Ook het huwelijk tussen Bardiani-CSF-Faizanè en Zaccanti (25) is vroegtijdig gestrand. Sinds begin 2020 reed de coureur uit Bergamo elf wedstrijden, waarvan hij maar twee keer de finish haalde. Dat was dit jaar in de Vuelta al Tachira en in een Italiaanse 1.2-koers. Na de Giro dell’Appennino en de GP Lugano, eind juni, werd daarom besloten om het contract te ontbinden. Zaccanti had in 2019 namens Nippo Vini Fantini Faizanè nog de Ronde van Korea gewonnen.

Door het vertrek van Rivera en Zaccanti, die bij de UCI al uitgeschreven zijn, bestaat de selectie van Bardiani-CSF-Faizanè nog uit twintig renners. De ploeg mag dit najaar nog enkele stagiairs aantrekken en zal niet onverhoopt renners aantrekken. De focus ligt daarbij op 2022, aldus Reverberi.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.