Bardiani-CSF wil contract ritwinnaar Ciccone openbreken
Ciccone na zijn ritzege in Sestola - foto: Sirotti
donderdag 26 mei 2016 om 10:18

Bardiani-CSF wil contract ritwinnaar Ciccone openbreken

Geslaagd kan het debuut van Giulio Ciccone in de Giro d’Italia wel genoemd worden. De ploegleiding van Bardiani-CSF is zo tevreden met deze pas 21-jarige groeibriljant, dat het hem een nieuw contract heeft aangeboden. Dat weet TuttobiciWeb te melden.

Als neo-prof neemt klimtalent Ciccone dit jaar voor het eerst deel van de Ronde van Italië. In de tiende etappe sprong hij mee in de vroege vlucht, waarna hij deze solo afrondde in Sestola. In het algemeen klassement speelt de ritwinnaar geen rol van betekenis, hij staat met nog vier etappes te gaan 58e op 1 uur en 55 minuten van klassementsleider Steven Kruijswijk.

Bij zijn komst naar Bardiani-CSF tekende de coureur uit Chieti een tweejarig contract, met een optie voor een derde jaar. De Italiaanse ProContinentale formatie heeft nu een voorstel gedaan om de huidige verbintenis open te breken en hier een vierjarig contract van te maken.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
26 mei 2016 10:27
Goede zet, want dit is een groot klimtalent.
In de ronde van trentino en Settimana Internazionale Coppi e Bartali dit seizoen ook al erg goed bezig.
Eén om in de gaten te houden te komende jaren.
26 mei 2016 10:30
Moeilijke keuze. Als hij echt een topper wil worden als Aru/Nibali dan zal hij toch wel bij WT team moeten gaan rijden. Tot en met je 25ste bij een ProConti team zal je ontwikkeling vast niet zo goed zijn dan als je al wat meer grotere wedstrijden kan rijden ipv bijna uitsluiting wedstrijden in Italie.
Aan de andere kant als het geen topper wordt dan zit hij eerst volgend jaar bij een team dat hem misschien niet meer 100% hem bij wil staan en als je deze Girozege niet kracht bij zet met meer aansprekende resultaten hoeft dat WT team er ook niet meteen te komen. Het salaris zal bij Bardiani die eerste 4 jaar waarschijnlijk ook wel wat beter zijn.

Ik zou als Ciccione een clausule voor vertrek naar een WT inbouwen.
26 mei 2016 10:35
Vaag Italiaans gedoe, vooral voor de bühne. Stel je voor dat hij volgend jaar en het jaar erna wéér een etappe wint. Dan kan hij naar iedere ploeg die hij wil, tegen een salaris dat hoger ligt dan wat Bardiani hem geeft.
26 mei 2016 10:36
lotto-jumbo sla je slag. goede klimmer en een Italiaan voor Bianchi !!
26 mei 2016 10:40
Haha ja ik zou maar snel zijn als ik Bardiani was, want deze jongen laat wel zien wat ie kan deze Giro! In de Ardennen was ie trouwens ook al zeer goed, en erg waardevol voor Colbrelli.

Viel me ook op dat ie in de (legendarische, ik zeg het er elke keer bij) rit die Chaves won ook top 20 reed (19e ofzo?). Niet eens vanuit de kopgroep, dus zeer sterk!
26 mei 2016 10:46
4 jarige contracten in het wielrennen van vandaag, dat is straf.
26 mei 2016 10:46
Gewoon in je contract laten zetten dat je eronder uit kunt als je je sportief en financieel kunt verbeteren. Als hij zich zo blijft ontwikkelen, zullen de WT-ploegen zich vanzelf wel aandienen.
@sk92, Hoezo sla je slag? Hij heeft gewoon nog een doorlopend contract.
26 mei 2016 11:21
Bardiani ziet in dat Ciccone echt een groot talent is. Hij reed in de Italiaanse rittenwedstrijden al voorin mee, en wint hier als 21-jarige een etappe. Dan kun je een grote worden.
26 mei 2016 11:33
Bardiani moet gewoon wanneer Ciccone vertrekt hiervoor kunnen cashen om wederom een gave nieuwe jonge Italiaan de giro in te kunnen sturen. Het is al jarenlang één van mijn favoriete ploegen juist omdat ze een beetje zoals, sh*t nou ben ik gewoon de naamt kwijt, dat Vlaemsche team, ten strijde trekken. Goed voor het wielrennen deze ploeg !
26 mei 2016 11:36
RV: Bedoel je Topsport Vlaanderen?
26 mei 2016 11:53
Yeah, merci. Ik vind Bardiani het Italiaanse topsport Vlaanderen, teams waar je relatief vrij kunt koersen op zoek naar uiteindelijk meer. Pirazzi is in die zin ook de evenknie van van Hecke aan het worden :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.