Barguil blijft Arkéa-Samsic trouw: “Anders was ik teruggekeerd naar Sunweb”

zondag 28 juli 2019 om 13:23
Barguil blijft Arkéa-Samsic trouw: “Anders was ik teruggekeerd naar Sunweb”

foto: Cor Vos

Warren Barguil zal ook komend seizoen uitkomen voor het ProContinentale Arkéa-Samsic. Dat laat de Franse kampioen weten aan Le Télégramme. “Ik heb nu rust gevonden binnen de ploeg, dus ik zie geen reden om weg te gaan. En anders was ik teruggekeerd naar Team Sunweb”, zo verrast Barguil.

De Fransman verruilde twee seizoenen geleden Team Sunweb voor Arkéa-Samsic, na enkele succesvolle jaren voor de ploeg van manager Iwan Spekenbrink. Zo won hij in zijn laatste jaar twee etappes en het bergklassement in de Tour de France. In dienst van Arkéa-Samsic bleven de resultaten echter uit, mede door pech.

Dit seizoen lijkt de Fransman weer naar zijn oude niveau toe te groeien, aangezien hij in juni enigszins verrassend de Franse titel wist te veroveren. De 27-jarige Barguil zal bovendien als tiende eindigen in de Tour. De klimmer ziet dan ook geen reden om te vertrekken, ondanks een WorldTour-clausule in zijn contract.

Nairo Quintana
Barguil zal komend seizoen overigens niet de enige kopman zijn voor de Tour, aangezien Arkéa-Samsic Nairo Quintana al heeft aangetrokken. De Colombiaan – die een driejarig contract heeft getekend – neemt zijn landgenoot Winner Anacona en de Spanjaard Ruben Férnandez mee.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.