Barguil hervat training: “Hoop stiekem nog op Luik-Bastenaken-Luik”

woensdag 17 april 2019 om 08:15
Barguil hervat training: “Hoop stiekem nog op Luik-Bastenaken-Luik”

Goed nieuws voor Warren Barguil: de Franse klimmer fietst weer na zijn bekkenbreuk. De kopman van Arkéa-Samsic kwam twee weken geleden zwaar ten val in de Ronde van Catalonië. “Ik hoop stiekem nog op Luik-Bastenaken-Luik”, zo laat hij weten op Instagram.

Barguil kent nog geen al te best seizoen. In Parijs-Nice kwam de klimmer hard ten val in de tweede etappe naar Bellegarde. Er werd gevreesd voor een halswervelbreuk, maar de Fransman bleek ‘slechts’ last te hebben van een whiplash. Barguil kon daarom zijn rentree maken in de Ronde van Catalonië.

Maar ook in de Spaanse rittenkoers was Barguil betrokken bij een valpartij, nu in de afdaling van de Montjuïc. Dit keer was de Fransman minder gelukkig: de renner bleek namelijk zijn bekken te hebben gebroken. Het ging om een kleine, niet-verplaatste fractuur aan het bovenste deel van het iliacale bot.

Snelle comeback? 
Barguil moest van de artsen twee weken absolute rust nemen, maar inmiddels mag hij weer fietsen. “Dit is geweldig”, zo laat Barguil weten op social media. “Het is nog te vroeg om een comeback te plannen, maar ik zit toch met Luik-Bastenaken-Luik in mijn achterhoofd.” De Belgische klassieker wordt verreden op zondag 28 april.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair