Bart de Clercq: ”Mijn benen voelen nog goed aan”
dinsdag 4 september 2012 om 15:39

Bart de Clercq: ”Mijn benen voelen nog goed aan”

foto: Sirotti

In de Vuelta a Espana staat op plaats 14 in het algemeen klassement een vrij verrassende naam, Bart de Clercq. De 26-jarige Belg overtreft zichzelf en gaat vol voor een goed klassement. De renner van Lotto-Belisol maakt op de tweede rustdag de balans op met HLN.be.

“Mijn benen voelen nog vrij goed aan, al voelt iedereen de vermoeidheid wel na meer dan twee weken koers. Maar toch voel ik me nog niet leeg of verzwakt ten opzichte van de andere renners”, zegt de Oost-Vlaming.

“Mijn huidige veertiende plaats komt toch vrij onverwacht, gezien ik niet echt een normale voorbereiding kende. Na mijn klaplong [die hij in de Ronde van Zwitserland opliep, red.] moest ik het vier weken heel kalm aandoen en de conditieopbouw moest geleidelijk gebeuren om niet te hervallen. Voor de Vuelta trok ik nog een week op stage, maar bij de start was het toch gissen naar mijn conditionele paraatheid.”

De Clercq, die vorig jaar nog verraste met een ritwinst in de Giro als neo-prof, hoopt nog te kunnen klimmen in het klassement: “Maar de kloof met de top tien is bijna twee minuten met slechts twee ritten waarin mogelijks nog verschillen kunnen gemaakt worden. Misschien ben ik door mijn weinige koersdagen nog iets frisser dan sommige andere renners en ben ik kunnen groeien tijdens de Vuelta. Waar anderen op hun tandvlees zitten, heb ik misschien nog wat meer reserve.”

Tevens merkt hij op dat hij makkelijker meegaat met rasklimmers: “Daar zal ik ook in de toekomst blijven voor werken, maar dat is een opdracht van lange adem.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.