Bart Lemmen verlengt met twee jaar bij Visma | Lease a Bike
foto: Cor Vos
woensdag 10 juli 2024 om 10:11

Bart Lemmen verlengt met twee jaar bij Visma | Lease a Bike

Team Visma | Lease a Bike heeft het contract van Bart Lemmen opengebroken en met twee jaar verlengd. De 28-jarige ex-militair, die momenteel debuteert in de Tour de France, ligt nu tot eind 2027 vast bij het Nederlandse WorldTeam.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Met een vijfde plaats in de Tour Down Under, tiende stek in de UAE Tour en een tweede plek in de Tour of Norway, heeft Bart Lemmen zijn start in de WorldTour niet gemist. De Nederlandse laatbloeier is pas bezig aan zijn tweede seizoen als profwielrenner en zijn eerste op WorldTour-niveau. Dankzij zijn goede prestaties debuteert Lemmen – als vervanger van de zieke Sepp Kuss – momenteel in de Ronde van Frankrijk.

Het illustreert de sterke opmars die Lemmen, die drie jaar geleden nog voor de luchtmacht werkte, doormaakt. “Bart heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt”, beaamt sportief directeur Merijn Zeeman op de website van Visma | Lease a Bike. “Hij is twee jaar geleden pas prof geworden en nu rijdt hij al in de Tour. Wij waren vorig jaar al onder de indruk van zijn vermogen en dit jaar heeft hij daar weer een flinke schep bovenop gedaan.”

Zeeman: “We geloven dat hij zich nog verder kan ontwikkelen”
“We geloven dat hij zich nog verder kan ontwikkelen, daarom binden we hem graag langer aan de ploeg. Hij is een hele goede klimmer, heeft al mooie resultaten behaald dit jaar in de Tour Down Under, UAE Tour en Tour of Norway en bewijst ook nu in de Tour weer zijn waarde door zich op een knappe manier in dienst te stellen van Jonas Vingegaard. Zijn persoonlijkheid en volwassenheid vind ik ook heel sterk. Hij is zelfbewust, heeft oog voor alles wat er nodig is om beter te worden en is een echte teamplayer.”

Lemmen is uiteraard in zijn nopjes met zijn contractverlenging. “Ik voel me thuis in deze ploeg. Ik ben nog maar twee jaar profrenner en blijf me verder ontwikkelen. Dit jaar heb ik veel geleerd. Het is dan ook ongelooflijk leerzaam om te mogen werken met renners als Jonas Vingegaard, Matteo Jorgenson, Sepp Kuss en Wout van Aert. Ik voel het vertrouwen van de ploegleiding en dat doet me goed. Ik ben dan ook heel blij om nu al voor twee jaar bij te kunnen tekenen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.