Bart Leysen: “Victor Campenaerts is bron van inspiratie voor hele team”
©Cor Vos
dinsdag 16 april 2019 om 13:06

Bart Leysen: “Victor Campenaerts is bron van inspiratie voor hele team”

Interview Vanavond doet Victor Campenaerts een gooi naar het werelduurrecord. Ook in de Ronde van Turkije volgen zijn teammaats straks met grote belangstelling zijn poging. “De ritten eindigen hier vroeg. Dat komt goed uit”, lacht ploegleider Bart Leysen.

“Natuurlijk wordt binnen Lotto Soudal over Victors recordpoging gepraat”, vertelde Leysen bij de start van de openingsrit in Istanbul. “Deze morgen bij het ontbijt nog. ‘Wie wordt de eerste die een poging gaat doen om zijn record van de tabellen te vegen?‘, was de vraag van het moment. Met andere woorden, het geloof in zijn kunnen is groot.”

Het team en de stafleden zitten straks aan de Zee van Marmara aan de laptop gekluisterd. “Tenminste als we in het hotel een beetje internet hebben”, grapt Leysen. “Gisteren viel dat wat tegen. Maar geloof me, de mannen willen na de rit zo rap mogelijk gemasseerd worden en eten. Dat komt trouwens ook de renners zelf goed uit, want de ritten starten hier best vroeg, dus wil iedereen snel naar de kamer.”

Dat Victor een graag geziene gast in de ploeg is, vertelt Leysen er nog bij. “Meer zelfs, hij is een bron van inspiratie geworden voor de andere renners. Vraag het maar aan Tim Wellens of Tiesj Benoot. Zij waren al langer begaan met dat tijdrijden. Hoe kunnen we verbeteren? Wat doen we fout? Ligt het aan de fiets? Moeten we ons anders voorbereiden? Allemaal vragen die ze zich stelden. Maar door Victor zijn focus en toewijding ziet iedereen nu dat niet voor niets komt. Op die manier is hij zeker een inspiratiebron voor onze andere jongens.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.