Bart Wellens over WK veldrijden in Oostende: “Wout van Aert is de favoriet”
foto: Cor Vos
dinsdag 26 januari 2021 om 12:13

Bart Wellens over WK veldrijden in Oostende: “Wout van Aert is de favoriet”

Kustplaats Oostende is aankomend weekend het decor van het WK veldrijden. Zondag strijden de elitemannen om de felbegeerde regenboogtrui. Bart Wellens denkt dat Wout van Aert de beste papieren heeft. “Ik denk dat Wout nog net iets meer tegen de voorspelde weersomstandigheden kan”, zo citeert Sporza.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens de laatste weerberichten krijgen de veldrijders zondag te maken met slecht weer. “Ze geven nog redelijk wat regen, er zal wind staan en het wordt koud. Ik denk dat Wout nog net iets meer tegen die weersomstandigheden kan. Ik denk dat Wout de favoriet is”, aldus Wellens, die zelf ook twee wereldtitels wist te veroveren bij de eliterenners.

“Het moet gewoon een spannende cross worden”
“Laat het ons spannend houden en zeggen dat hij Mathieu klopt met een half wiel. Ik zou heel graag een duel tussen die twee zien, maar Tom Pidcock mag er zich ook wel mee bemoeien. Het moet gewoon een spannende cross worden.” Wellens verplaatst zich ook nog even in Sven Vanthourenhout, de Belgische bondscoach.

“Het is aan de bondscoach om de jongens op een lijn te krijgen. Sven zal wel met de gepaste tactiek komen, maar met Mathieu van der Poel aan de start… Vorig jaar waren er ook plannetjes, maar toen is Van der Poel er gewoon bij de start vandoor gegaan”, aldus Wellens.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.