Bart Wellens wordt bij Intermarché-Wanty-Gobert ploegleider op de weg

donderdag 21 januari 2021 om 19:14
Bart Wellens wordt bij Intermarché-Wanty-Gobert ploegleider op de weg

foto: Cor Vos

Bart Wellens is als coach al verbonden aan Tormans Cyclocross Team, de veldrittak van Intermarché-Wanty-Gobert. De tweevoudig wereldkampioen in het veld zal dit jaar echter ook zijn opwachting maken als ploegleider in enkele wegkoersen.

Hilaire van der Schueren is tevreden over het functioneren van de 42-jarige Wellens en dus mag de voormalig veldrittopper zich dit jaar bewijzen in enkele wegwedstrijden. “Bart doet het prima. Ik wil hem verder zien groeien. Tijdens de Dauphiné in juni ga ik Bart meenemen als tweede ploegleider”, zo laat Van der Schueren weten aan Het Nieuwsblad.

Wellens krijgt niet alleen een kans in het Critérium du Dauphiné. Na het crosseizoen zal hij ook in andere wedstrijden (zoals Dwars door het Hageland) een plaats krijgen in de volgwagen van Intermarché-Wanty-Gobert. “Ik heb direct ja gezegd. Ik heb het vroeger al met veel plezier gedaan bij Corendon-Circus, de ploeg van Mathieu van der Poel.”

Verschillen 
“Dat waren zeker niet de allerkleinste wedstrijden. Ik weet dus al een beetje wat het is, al ben ik de eerste om te stellen dat het niet te vergelijken is met wat me nu te wachten staat. Het is ook voor mij een groot vraagteken. Feit is dat ik nu overal bij betrokken word. Dan merk je meteen dat er bij een wegkoers veel meer voorbereiding aan te pas komt”, aldus Wellens.

“Als ik zie wat er nu op mij afkomt… Dan is ploegleider in het veld een redelijk makkelijk jobke. Gelukkig is Hilaire van der Schueren een ervaren rat. Ik ben content dat ik van hem de stiel mag leren. Normaliter ga ik nog les volgen bij de UCI. Je moet een brevet hebben dat je met een ploegwagen mag rijden, maar door corona zijn de lessen voorlopig uitgesteld.”

“Het is ongelooflijk snel gegaan”
Wellens is onder de indruk van de professionele aanpak van de ploeg. “Het is ongelooflijk snel gegaan. Toen ik hier tekende was dit nog een relatief kleine, bijna familiale ploeg. Op minder dan een half jaar is er onwaarschijnlijk veel veranderd. Die stap naar de WorldTour, er is personeel bijgekomen, een performance manager. Het is zoveel professioneler. Fantastisch om dat als crosserke mee te maken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.