Bastianelli doorbreekt Nederlandse hegemonie in Tour de l’Ardèche

dinsdag 17 september 2019 om 16:29
Bastianelli doorbreekt Nederlandse hegemonie in Tour de l’Ardèche

foto: Cor Vos

De vijfde etappe in de Tour Féminin de l’Ardèche is gewonnen door… een Italiaanse! Marta Bastianelli wist tussen Saint-Georges-les-Bains en Saint-Félicien een lange solo met verve af te ronden. Het is voor de eerste keer deze ronde dat er geen Nederlandse renster op het hoogste schavotje staat.

Marianne Vos is dan toch niet onklopbaar in de Tour Féminin de l’Ardèche. De kopvrouw van CCC-Liv won met overmacht de eerste drie etappes van de Franse rittenkoers, maar gisteren ging de zege naar landgenote Anouska Koster. Vos heeft echter nog altijd een geruststellende voorsprong in het klassement, aangezien de Spaanse Eider Merino op bijna twee minuten volgt van de Nederlandse veelvraat.

In de vijfde etappe naar Saint-Félicien koos Marta Bastianelli al vrij snel voor de aanval. De Italiaanse – die al op meer dan twintig minuten stond in het klassement – kreeg de ruimte van het peloton en wist zodoende meer dan zeven minuten uit te lopen. De voorsprong liep tijdens de etappe wel terug, maar in de finale werd het verschil weer groter, waardoor Bastianelli onbedreigd naar de zege reed.

Vos blijft leidster 
Bastianelli bezorgde haar ploeg Virtu Cycling een tweede opeenvolgende dagzege, na de eerdere overwinning van Koster. De voormalig wereldkampioene was al een tijdje binnen, maar in de achtergrond probeerden verschillende rensters nog naar de tweede plaats te rijden, maar niemand kreeg de ruimte. De sprint voor de tweede plek werd uiteindelijk gewonnen door Vos, die morgen (uiteraard) weer mag starten in de leiderstrui.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.