Bauer sterkste vluchter in Tour of Britain
Foto: Sweetspots
donderdag 8 september 2016 om 16:46

Bauer sterkste vluchter in Tour of Britain

De vijfde rit in de Tour of Britain 2016 is bijgeschreven op het palmares van Jack Bauer. De 31-jarige Nieuw-Zeelander van Cannondale-Drapac was in de straten van Bath de snelste van een kopgroep van vijf. Hij verschalkte Amaël Moinard en Erick Rowsell. Julien Vermote blijft aan de leiding.

Sprintersploegen verkijken zich op vijftal
Met drie beklimmingen van de tweede categorie onderweg leek deze etappe voor de vluchters, maar daar dachten de sprintersploegen anders over. Al na een aantal kilometer kregen Jonathan McEvoy (NFTO), Amaël Moinard (BMC), Javier Moreno (Movistar), Jack Bauer (Cannondale-Drapac) en Erick Rowsell (Madison Genesis) een vrijgeleide van het peloton, dat gemend werd door de Nederlandse en Belgische Lotto-teams. De maximale voorsprong van de vijf kwam nooit boven de zes minuten uit. De kopgroep hield ondanks aanvalspogingen van Moinard in de slotfase nipt stand, waarna Bauer zich de beste toonde. Het peloton kwam uiteindelijk tien meter tekort voor de ritzege en misrekende zich uiteindelijk dus toch.

RIDE Magazine
Meest gelezen
12 Reacties
Sorteer op:
8 september 2016 16:50
Thnx, aangepast. Moest het snel omgooien omdat ik een sprint verwachtte. - YIJ.
8 september 2016 16:53
Gonçalvez rijdt hier mee? Jammer van die dag ziekte dan in de Vuelta.

Edit: Foutje in de uitslag van procyclingstats.
8 september 2016 16:55
Goncalves rijdt niet mee toch? Alleen Domingos.
8 september 2016 16:58
Begrijp niet dat Sky en DD niet even wat eerder handje toesteken. De Lotto's valt weinig te verwijten.
8 september 2016 17:09
Cannondale wint weer eens wat. Mooi voor ze, ook al hebben ze geen één zege op WT niveau dit seizoen.
8 september 2016 17:10
En ook Orica de hele dag niet gezien... Ik denk wel dat Groenewegen had kunnen winnen. Alleen ging hij nu heel vroeg aan in een ultieme poging de kopgroep nog te pakken, als hij later aangegaan was denk ik niet dat ewan er nog overheen was gekomen.
8 september 2016 17:15
Als orica nu gewoon mee gefietst had dan hadden ze het gered de Sprinters.
8 september 2016 18:01
Slappe hap inderdaad van de non-Lotto's hier. Welk doel heeft Sky hier bijvoorbeeld? Neem je geen sprinters mee naar de Vuelta en dan doe je daar alsnog meer om er een sprint van te maken dan ik je thuiskoers.
8 september 2016 18:14
Geweldig voor Bauer dat hij weer eens wint na die zware dijbeen breuk van een aantal jaren terug. De vraag was of hij nog op niveau kon komen en hopelijk is dit een prestatie die hem een plaatsje in de ploeg van volgend jaar oplevert. Niet de meest getalenteerde renner maar een harde werker die deze overwinning meer dan heeft verdiend. Chapeau !
8 september 2016 19:19
@horner fan
Jack Bauer heeft natuurlijk wel eens lastigere situaties meegemaakt.
8 september 2016 19:56
@batchieboy, @vlek, Aan de ene kant wel, aan de andere kant: Als Orica mannen mee had laten werken was Ewan miss nooit in winnende positie gekomen. En D.Van Poppel en Viviani lagen eraf voor SKy en Swift kwam duidelijk snelheid tekort gisteren, dus de enige kans is gokken en de favorieten oproken/te vroeg op kop laten komen.
9 september 2016 11:16
En Jack Bauer vertrekt eind seizoen bij Cannondale-Drapac maakte hij bekend.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.