Bauer tekent bij “onbekende” Team Endura
maandag 9 november 2009 om 12:00

Bauer tekent bij “onbekende” Team Endura

Het Britse continentale Team Endura heeft zich de afgelopen dagen flink versterkt. Drie Britten en een Nieuw-Zeelander zullen in 2010 bij de huidige kern komen. Jack Bauer komt van ‘Down Under’ en vertelde daar in de Tour of Southland helemaal niets over zijn nieuwe ploeg te weten.

Dit seizoen was Bauer nog een amateurrenner van het Share The Road team, die in België naar eigen zeggen het hele jaar over kasseien heen reed. Tijdens de Tour of Southland, die hij met een algemene tweede plaats en een ritzege afsloot, vertelde hij een profcontract te hebben getekend.

“Ik heb zojuist getekend bij het Pro Continentale Endura team uit Engeland”, vertelt een blije Bauer. Hiermee lijkt hij echter meer te weten dan wij, want voorlopig rijdt Endura nog gewoon onder een Continentale licentie. De vraag is echter hoe betrouwbaar zijn informatie is. “Zoals ik al zei, weet ik bijna niets over de ploeg, behalve dan hoeveel ze me betalen en wanneer ik start. Dat is alles wat ik moet weten.”

Naast Bauer is Ian Wilkinson de meest opvallende naam. De Brit won dit jaar de tweede rit van de redelijk sterk bezette Ierse etappekoers FBD Insurance Ras. Ook was hij het snelste in de UCI 1.2 koers East Midlands International Cicle Classic. Hij komt over van Team Halfords – Bike Hut en samen met hem komen ook Rob Hayles en Robert Partridge daar vandaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.