Baugnies verdedigt titel in Druivenkoers met verve, Duyn tweede
foto: Sirotti
woensdag 24 augustus 2016 om 17:36

Baugnies verdedigt titel in Druivenkoers met verve, Duyn tweede

Jérôme Baugnies heeft voor het tweede jaar op rij de Druivenkoers in Overijse gewonnen. De Belgische coureur van Wanty-Groupe Gobert zat mee in de beslissende vlucht en ontdeed zich in de slotronde rond Overijse van achttien medevluchters. Solo kwam hij over de meet. Achter hem werd Huub Duyn tweede.

Piotr Havik (3M) en Jarno Gmelich Meijling (Metec-TKH) zorgden voor de Nederlandse inbreng in de kopgroep van vijf. Erick Roswell (Madison Genesis), Alex Kirsch (Stölting) en Bjorn Tore Hoem (Joker) vergezelden onze landgenoten. Het peloton liet het verschil niet groter worden dan drie minuten. De drie niet-Nederlanders hielden het langst stand op kop.

Roswell en Hoem werden als laatste vluchters ingerekend door een groep van vijftien aanvallers. Uit die groep sprongen weer drie man weg: Huub Duyn van Roompot-Oranje Peloton kreeg toekomstig LottoNL-Jumbo-renner Floris De Tier en Dimitri Claeys mee. Veel voorsprong kreeg het drietal niet van de zestien achtervolgers. Met negentien renners gingen zij de slotronde van dertien kilometer in.

Jérôme Baugnies koos voor de solo. De uittredend winnaar van de Druivenkoers pakte tien tellen en zag het achter hem stilvallen. Hij liep uit tot een halve minuut en wist in zijn eentje de eindstreep te passeren.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
24 augustus 2016 18:02
top 4: 3x Wanty

aan een goede periode bezig de mannen van Wanty

redactie: bedankt voor het volgtopic :)
wel weinig reacties, maar kijk daar vaak, zeker voor de linken, wilde het toch even laten weten
24 augustus 2016 18:29
Een Claeys bijvoorbeeld is toch echt wel WorldTour niveau. Hij zou in geen enkel voorjaars topteam misstaan.

Leek mij bijvoorbeeld een mooie man geweest voor LottoNL. Misschien dat Vanmarcke dan wel nog zou zijn gebleven. En bij Wanty ligt zijn loon alvast niet al te hoog.
24 augustus 2016 18:32
Ook weer een mooie prestatie van Duijn. Hopelijk verlengen ze zijn contract bij Roompot.

@ferox
Claeys gaat naar Cofidis. Toch ook geen verkeerde ploeg en zeker van wildcards in twee grote rondes en een flinke bult WT-koersen. Moet hij er alleen nog mogen starten ;)
24 augustus 2016 19:20
Wanty heeft zijn hoofddoel van het seizoen weer behaald, de Druivenkoers winnen en minimaal 3 man in de top10. :)
24 augustus 2016 19:24
Kai Reus heeft zijn eerste koers in het shirt van Roompot kunnen finishen. Knap hoor

Om te reageren moet je ingelogd zijn.