Bauke Mollema denkt toch aan klassement: “Morgen is nog een mooie test”

vrijdag 19 juli 2019 om 19:46

Het plan was om kopman Richie Porte te ondersteunen, maar na dertien ritten in de Tour de Frace heeft Bauke Mollema (16e, +5:34) nog altijd zicht op een top-10 notering in het eindklassement. “Ik sta nu nog redelijk in het klassement en dat wil ik vandaag en morgen proberen zo te houden”, zei hij na afloop van de tijdrit in Pau.

Mollema eindigde vandaag als dertiende (+1:09) in de rituitslag. Een prestatie waar hij tevreden mee is. “Ik rijd voor mijn gevoel al heel het jaar goede tijdritten. Ik heb er ook best veel op getraind en van de winter wat kleine dingen aangepast. Het is lekker dat je dat ook terugziet in de resultaten.”

In het algemeen klassement staat hij slechts één plek (+0:50) achter zijn kopman Porte (15e). De Nederlander van Trek-Segafredo blijft rekening houden met zijn eigen kansen. “Ik wil morgen even aankijken. De Tourmalet is de eerste echte lange aankomst bergop in deze Tour. Morgen is nog een mooie test, daarna weten we meer. Als ik dan op vijf of zes minuten sta, dan is het logisch om voor ritzeges te gaan. Morgen ga ik in ieder geval volle bak.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.