Bauke Mollema: “Dit was een van mijn beste tijdritten”

zondag 19 mei 2019 om 18:04
Bauke Mollema: “Dit was een van mijn beste tijdritten”

foto: Cor Vos

Bauke Mollema kan terugkijken op een goede tijdrit naar San Marino. De Nederlandse kopman van Trek-Segafredo werd derde in de uitslag en was daarmee na Primož Roglič de beste klassementsrenner van de dag. “Dit is een heel mooi resultaat. Ik ben blij met het gevoel onderweg en de tijdwinst op veel concurrenten”, aldus Mollema tegen Eurosport.


“Dit is wel een van mijn beste tijdritten”, vervolgt Mollema. “Het begin voelde heel goed aan, ik kon daar heel steady rijden. Op de klim wilde ik versnellen, maar liep het niet heel super. Pas in de laatste kilometer kreeg ik door dat ik goed bezig was. Het resultaat mag er zeker wezen.”

Met zijn derde tijd deelt Mollema een tik uit aan de concurrentie. “Ik had niet verwacht zoveel tijd te pakken op sommige concurrenten”, erkent de Groninger. “Afgezien van Roglič heb ik op iedereen tijd gepakt. Daar ben ik heel blij mee. Ik had al een goed gevoel en ik wist dat ik een goede tijdrit kon rijden, maar derde had ik niet verwacht.”

Toch wil Mollema waken voor euforie. “Ik sta nog een eindje van het podium vandaan en we zijn nog geen berg opgereden. Ik hoop dit niveau vast te houden en dit moet ik ook in de bergetappes laten zien. Vanaf etappe 13 en 14 weten we hoe de krachtverhoudingen zijn”, aldus Mollema, die op de rustdag zijn fiets laat staan. De eerste twee etappes na de rustdag zijn vlak.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.