Bauke Mollema gaat niet meer van start in Luxemburg

zaterdag 18 september 2021 om 10:16
Bauke Mollema gaat niet meer van start in Luxemburg

foto: Cor Vos

Bauke Mollema verschijnt vandaag niet meer aan de start in de Ronde van Luxemburg. De renner van Trek-Segafredo laat de slotetappe aan zich voorbijgaan na zijn zware crash in de individuele tijdrit gisteren. Nog altijd heeft de Nederlander last van de gevolgen van zijn val en daarom kiezen renner en ploeg ervoor om te herstellen met het oog op de komende koersen.

Mollema kwam gisteren in de individuele tijdrit hard ten val, nadat hij op hoge snelheid een bocht niet haalde en daarbij over de kop vloog. Ondanks zijn val kon de Nederlander zijn weg vervolgen en de finish bereiken. Naderhand bleek dat hij geen serieuze blessures had overgehouden aan zijn zware val. Volgens de ploegarts had hij alleen last van oppervlakkige verwondingen aan de rug, de rechterheup en de rechterelleboog. “Het was een crash op hoge snelheid, maar gelukkig zijn de gevolgen niet zo groot.”

Normaal gesproken voegt Mollema zich komende week bij de Nederlandse ploeg voor het WK in Vlaanderen. Op woensdag rijdt de Nederlander samen met Jos van Emden, Koen Bouwman en voorlopig ook Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk het onderdeel WK Mixed Relay ploegentijdrit. Zondag is Mollema ook een van de renners voor de wegkoers, net als Mathieu van der Poel, Dylan van Baarle, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Oscar Riesebeek, Danny van Poppel en Pascal Eenkhoorn.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.