Bauke Mollema: “Ik ga voor een nieuwe zege in de Ronde van Lombardije”

vrijdag 14 augustus 2020 om 09:34
Bauke Mollema: “Ik ga voor een nieuwe zege in de Ronde van Lombardije”

foto: Cor Vos (archief)

Bauke Mollema hoopt zaterdag voor de tweede opeenvolgende keer de Ronde van Lombardije te winnen. De Nederlander deelt het kopmanschap met Vincenzo Nibali, die al tweemaal (2015 en 2017) de klassieker wist te winnen.

Mollema heeft een goede voorbereiding achter de rug. De 33-jarige renner eindigde als vijfde in La Route d’Occitanie, gevolgd door een zesde stek in de Tour de l’Ain. “Ik heb de bevestiging gekregen dat het met de vorm wel goed zit. Met een beetje meer geluk had ik zelfs een overwinning kunnen boeken, maar ik ben tevreden met de conditie.”

“Het is speciaal om nu terug te keren”
Mollema boekte vorig jaar de grootste overwinning uit zijn carrière door weg te rijden op de Civiglio en vervolgens een winnende solo uit zijn benen te persen. “Het is speciaal om nu terug te keren naar Lombardije. Ik denk nog altijd aan mijn aanval op de Civiglio en de finale richting Como. Ik wilde ook dit jaar weer aan de start staan, om de wedstrijd te eren.”

“Ik ga voor een nieuwe zege in de Ronde van Lombardije”, aldus Mollema. Zijn ploeg Trek-Segafredo rekent in de finale ook op Vincenzo Nibali, die in 2015 en 2017 als eerste over de streep kwam. Nibali: “De Ronde van Lombardije is de beste klassieker voor een renner met mijn kwaliteiten. Ik heb daar ook nooit een geheim van gemaakt.”

Scherpte 
“We krijgen dit jaar wel een totaal andere wedstrijd voorgeschoteld. In een normaal seizoen begin je met heel wat koerskilometers aan de Ronde van Lombardije, nu heb ik minder dan vijf wedstrijden afgewerkt voor Lombardije. Ik voelde me goed in Milaan-San Remo, maar je moet zaterdag met zoveel verschillende dingen rekening houden.”

“Het ontbrak me in Milaan-San Remo een beetje een scherpte, maar ik voel wel dat ik steeds beter begin te koersen. Vergeet ook niet dat we hier met een sterke ploeg aan de start staan.” Ook Giulio Ciccone, Nicola Conci, Jacopo Mosca, Gianluca Brambilla en wegkapitein Koen de Kort maken deel uit van de selectie.

Voorbeschouwing: Ronde van Lombardije

Selectie flag-us Trek-Segafredo voor flag-it Ronde van Lombardije 2020
flag-it Gianluca Brambilla
flag-it Giulio Ciccone
flag-it Nicola Conci
flag-nl Koen de Kort
flag-nl Bauke Mollema
flag-it Vincenzo Nibali
flag-it Jacopo Mosca

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.