Bauke Mollema: “Ik miste vandaag de explosiviteit”

zondag 19 april 2015 om 19:00
Bauke Mollema: “Ik miste vandaag de explosiviteit”

foto: Sirotti

Bauke Mollema kon vandaag tijdens de Amstel Gold Race in de finale geen rol van betekenis spelen. Mollema moest genoegen met een 55e plek op 52 tellen van winnaar Kwiatkowski. De renner van Trek Factory Racing erkende na afloop dat hij niet goed genoeg was. “Ik merkte in de finale dat ik niet de explosiviteit had die je nodig hebt op deze korte beklimmingen”, vertelt hij na afloop aan WielerFlits.

“Ik wist het al op de Keutenberg. Ik probeerde het nog wel en zat er ook goed bij. Maar tegen dat soort mannen de Cauberg opsprinten wordt gewoon heel lastig”, kijkt hij terug. “De afgelopen weken waren niet ideaal qua voorbereiding. Maar ik weet niet of het daar aan lag. Ik miste de explosiviteit. Ik merkte wel dat ik goed herstelde tussen de beklimmingen. Maar daar heb je in deze wedstrijd niet veel aan.”

Hij is optimistisch over de twee Ardennenklassiekers die volgen. “Ik hoop dat ik deze koersen kan gebruiken om een stapje te zetten richting de Waalse Pijl en Luik. Misschien had ik deze koers daarvoor nog wel nodig. Dat zijn twee koersen met langere beklimmingen. Dat ligt mij normaal gesproken beter.”

Dit artikel delen:

29 Reacties

Contador#N.1 19 april 2015 om 19:20

Hij had gewoon met Nibali mee moeten gaan. Ik snap echt niet waarom ze dat niet inzien.

Lamme Frans 19 april 2015 om 19:26

Heel mager wat de Nederlanders hebben laten zien, misschien op Lammertink na.

ikbenprocycling 19 april 2015 om 19:28

Terpstra verdient een standbeeld

schipperaar 19 april 2015 om 19:37

Misschien wilde iedereen mee met Nibali maar ging het gewoon niet, Martin fietste wel gewoon mee op het kleine blad bijna en had nog genoeg over, jammer van die stalorders.

alsjewint 19 april 2015 om 19:53

@contador#N.1

jij doet net of het een simpel rekensommetje is, maar zo werkt het natuurlijk niet. Als Nibali daar gaat en je zit niet direct in de buurt van hem dan ben je dus niet mee. Als je dan zoals Mollema aangeeft explosiviteit mist op deze dag dan rij je ook niet even dat gat dicht. Ja het is jammer dat Mollema niet zo goed reed als we gehoopt hadden, maar dat gebeurt nou eenmaal, het is niet anders. Volgende koersen nieuwe kansen zullen we maar zeggen.

nero 19 april 2015 om 20:01

@alsjewint Bauke had vooraf al aangegeven zowiezo niet voor de laatste keer Cauberg aan te vallen. Als niemand durft, of mag, meerijden dan weet je vantevoren uit welke vijf renners je de winnaar moet zoeken. Dan is 99% van het peloton op voorhand kansloos. Als meer renners gaan koersen zoals Nibali dan is er voor meer renners kans. Liever geprobeerd te winnen en dan 60e (zoals Kelderman) dan bloedeloos meegereden voor een 15e plek.

Contador#N.1 19 april 2015 om 20:03

@alsjewint
Dat is het ook je weet dat iemand het gaat proberen want dat is zo elk jaar en als het dan iemand is van het kaliber Nibali dan moet je mee zijn als je niet het type renner bent dat iedereen er af rijd op een puist

alsjewint 19 april 2015 om 20:19

@contador#n.1

Als je weet dat iemand het gaat proberen en dat kunnen er 10 zijn, dan kun je niet bij alle 10 zo direct in het wiel zitten dat je meteen kunt reageren. En als je dan geen topdag hebt en net de Eyserbosweg boven bent gekomen als er een aangaat dan is er een redelijke kans dat je niet mee zit. Als je niet goed bent dan zet je dat ook niet meer recht.

robotour 19 april 2015 om 20:20

Wist van tevoren al tegen beter weten in dat hij vandaag niet mee zou kunnen vanwege de naweeen van de valpartij. Heel Trek-team trouwens niet gezien.
Als je explosiviteit mist, waarom dan niet eerder een aanval proberen i.p.v. zinloos meerijden tot de laatste keer Cauberg ? Je rijdt tenslotten in eigen land..

alsjewint 19 april 2015 om 20:26

@nero

het niet willen of mogen rijden van bepaalde renners hoort soms ook bij de aantrekkelijke en onvoorspelbare kanten van de koers. Ik ben het wel met je eens dat als er meer renners in een vlucht vol meewerken de kans van slagen veel groter is. In die zin zouden renners misschien zich moeten realiseren dat niet iedereen van taktische races houdt, maar aanvalslust wil zien. Als de kijkcijfers daar onder gaan lijden dan snijden ze uiteindelijk zich zelf in de vingers. Ik voor mezelf vind taktische races steeds leuker worden, maar het grote publiek waarschijnlijk niet. Nibali kun je in elk geval geen gebrek aan lef verwijten. Die gaanwe ook nog wel zien in LBL

Wfelite 19 april 2015 om 20:50

De meeste renners kunnen nog steeds na al die jaren hun eigen kwaliteit niet!! Tactisch zeer zwak

Omhoog73 19 april 2015 om 20:51

Is Bauke Mollema nu een “Bontdrager” ? Staat op zijn petje, lijkt me warm tijdens het koersen ;)

Dalendklimmen 19 april 2015 om 20:57

55e plek… hij is inderdaad beter nu hij ergens anders rijdt

stevofan 19 april 2015 om 20:58

Laatste jaren top tien hier. De overstap heeft mollema niet goed gedaan.

DirkDeWolf 19 april 2015 om 21:01

@Robotour. Beweer je nu serieus dat Bauke in de vlucht van de dag had moeten gaan zitten? Denk je dat ze hem hadden laten rijden? En denk je dat hij z’n krachten daaraan moet opofferen met een belangrijke week voor de boeg?

xistnc 19 april 2015 om 21:09

Enorme faaldag van Bauke. Hij is veel te druk bezig met de zogenaamde stap die hij zou hebben gezet en het verkondigen daarvan. Man, ga toch gewoon weer fietsen. Daar ben je goed in. En laat al het andere aan anderen over.

robotour 19 april 2015 om 21:26

@DirkDeWolf hoezo krachten opofferen en de Amstel Gold Race is dus niet belangrijk ?
Nog daar gelaten of we Bauke Mollema wel op het voorste plan gaan zien in de komende Ardennen klassiekers. Hij zal nog wel explosiviteit missen….

limbo 19 april 2015 om 21:27

als bauke nog bij de lotto jumbo had gefietst. dan werd die met de grond neer gehaald ,want als je bij (rabo,blanco,belkin ,lotto jumbo) fiets dan moet je altijd winnen . roosen en kelderman heeft het geprobeerd bauke paar gezien maar ik vindt hem niet beter dan bij de belkin

mollemarijden 19 april 2015 om 21:58

Ja of niet.
Als driekwart van het peloton denkt te kunnen winnen rijdt je een hele gesloten koers.
Ze komen ook met 80 man aan de Cauberg. Parcours is gewoon slecht.
Gewoon met 20/25 km inkorten. De laatste ronde eruit halen en er wordt meteen 10x zoveel aangevallen geloof me maar.

Kelder is de Man 19 april 2015 om 22:09

Bauke rijdt goed.. de overstap heeft m goed gedaan. Bauke rijdt niet goed.. overstap haalt niks uit.. Man man.. zoveel renners rijden wisselend. En het is nog maar half april!

de winnaars 19 april 2015 om 23:21

het is gewoon een zeer middelmatige renner , niets meer en niets minder !!!

Romāns Vainšteins 19 april 2015 om 23:26

Mollema is gewoon een klassementsrenner en niet een specifieke man voor de eendaagse koersen. Dat hij af en toe een mooie klassering binnensleept is alleen maar mooi meegenomen.

erick 20 april 2015 om 07:39

arredondo uitspelen voor de waalse pijl

Giant-GreenEdge 20 april 2015 om 07:52

@xistnc

voor iemand die te druk bezig is met randzaken, heeft hij er toch al een zeer degekijk voorjaar opzitten. Zeker niet slechter dan vorig seizoen of je moest natuurlijk zo’n pippo zijn die iemand beoordeeld op 1 dag. Als je dan merkt dat zowat al zijn voormalige ploegmaten het moeilijker hebben dan doet hij dat gewoon heel goed. Op mannen als boom en tanner na, die rijden ook zeker niet slechter dan hun vroegere ploeggenoten…

vinnievidefietsen 20 april 2015 om 08:10

Arredondo, houd toch op, die zit achterstevoren op zijn fiets op het moment… Ik denk dat Bauke nog niet helemaal doorheeft hoe hard een lichaam moet herstellen na een keiharde val zoals hem overkwam. Waalse Pijl zal wat beter gaan, ligt hem wat meer, maar top 10 zou mooie prestatie zijn. Voor LBL kan ik geen hollander opnieuwen die het aankan, wellicht Kelderman, die heeft een goede kop en gevoel voor het "juiste" moment in dit soort koersen. En je kan niet overal goed zijn, Bauke laat een behoorlijk goed voorjaar zien vind ik en resultaten komen niet op bestelling, althans niet bij onze Hollandse boys, bij de Valverde's in het peloton uiteraard wel. En eens met mollemarijden: inkorten dat parcours, is toch walgelijk saai zo, eruit met die laatste ronde en inderdaad inkorten met minimaal 25 tot 30 km, wellicht een paar nieuwe klimmetjes aan het einde, altijd maar hetzelfde saaie verloop de afgelopen 4 jaar, niks aan. Leo van Vliet nog steeds "de man"? Zoja, lekker naar Curacao laten gaan en met dolfijnen laten zwemmen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.