Bauke Mollema:  “Ik miste vandaag de explosiviteit”
foto: Sirotti
zondag 19 april 2015 om 19:00

Bauke Mollema: “Ik miste vandaag de explosiviteit”

Bauke Mollema kon vandaag tijdens de Amstel Gold Race in de finale geen rol van betekenis spelen. Mollema moest genoegen met een 55e plek op 52 tellen van winnaar Kwiatkowski. De renner van Trek Factory Racing erkende na afloop dat hij niet goed genoeg was. “Ik merkte in de finale dat ik niet de explosiviteit had die je nodig hebt op deze korte beklimmingen”, vertelt hij na afloop aan WielerFlits.

“Ik wist het al op de Keutenberg. Ik probeerde het nog wel en zat er ook goed bij. Maar tegen dat soort mannen de Cauberg opsprinten wordt gewoon heel lastig”, kijkt hij terug. “De afgelopen weken waren niet ideaal qua voorbereiding. Maar ik weet niet of het daar aan lag. Ik miste de explosiviteit. Ik merkte wel dat ik goed herstelde tussen de beklimmingen. Maar daar heb je in deze wedstrijd niet veel aan.”

Hij is optimistisch over de twee Ardennenklassiekers die volgen. “Ik hoop dat ik deze koersen kan gebruiken om een stapje te zetten richting de Waalse Pijl en Luik. Misschien had ik deze koers daarvoor nog wel nodig. Dat zijn twee koersen met langere beklimmingen. Dat ligt mij normaal gesproken beter.”

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
20 april 2015 22:14
Hij was overduidelijk nog niet herstelt van zijn val, jammer maar kan gebeuren.
20 april 2015 22:30
@sven
Zijn val heeft niks met explosiviteit te maken, was gewoon n zware dag felle zon en veel wind,ideaal om uit te drogen. Huy zal minder zwaar zijn, laten we het hopen.
20 april 2015 22:41
@Schipperaar
Als je goed luistert hoor je dat hij zegt dat hij al achteraan begon op de Cauberg. Of het alleen aan de val lag, weet ik ook niet, maar hij was in ieder geval niet helemaal fit nog.
21 april 2015 00:10
Wat baal ik van het puntensysteem van de UCI.
Dat mensen nog gaan sprinten voor plek 10 of 11 is kansloos.

Top 3 krijgt punten en de rest helemaal niets. Dan gaan we pas weer koers zien.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.