Bauke Mollema: “Ik rijd de Tour voor een klassement”
foto: Cor Vos
zaterdag 30 november 2019 om 08:05

Bauke Mollema: “Ik rijd de Tour voor een klassement”

Bauke Mollema is komende zomer een van de kopmannen bij Trek-Segafredo in de Tour de France. De Groninger deelt het kopmanschap met Richie Porte. Ook rijdt hij de Vuelta a España, maar daar ligt de focus op ritzeges.

Mollema doet zijn plannen voor de komende grote ronden uit de doeken in een interview met het AD. “Ik rijd de Tour voor het klassement, Nibali gaat naar de Giro. Waarschijnlijk zullen we samen de Vuelta doen. Ik niet voor het klassement, maar voor de ritzeges. Richie gaat ook naar de Tour voor het klassement. Verder focus ik me nog meer op de eendagswedstrijden, omdat die het afgelopen jaar zo goed gingen. De grote droom is een kampioenschap winnen.”

Afgelopen seizoen won Mollema de Ronde van Lombardije, zijn eerste monumentale zege. Daarmee heeft Nederland tevens na 38 jaar een opvolger voor Hennie Kuiper. In de Giro d’Italia werd hij eerder in het jaar vijfde, zijn een-na-beste klassering in een grote ronde. Na zijn negende deelname aan de Tour de France (waar hij in de etappe naar Gap vierde werd) werd hij tevens Europees én wereldkampioen Mixed Relay.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.