Bauke Mollema niet opgenomen in Tour de France-selectie Trek-Segafredo
foto: Cor Vos
donderdag 22 juni 2023 om 20:24

Bauke Mollema niet opgenomen in Tour de France-selectie Trek-Segafredo

Bauke Mollema zal dit jaar niet meedoen aan de Ronde van Frankrijk. Dat vertelde de 36-jarige renner tijdens de liveshow van de podcast In Het Wiel. Mollema lieten dat hij door zijn ploeg Trek-Segafredo, dat vanaf de Tour Lidl-Trek zal heten, niet geselecteerd is

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik voelde het al een beetje aankomen”, zei Mollema tijdens de show in Carré. “Ik had geen supergoed voorjaar en wist dat er andere renners op de voorlopige lijst stonden. Met Mads Pedersen hebben we bij Lidl-Trek een sprinter die ook mannen meekrijgt, daarnaast wordt Mattias Skjelmose de klassementsman. Giulio Ciccone zou eigenlijk de Tour niet doen, maar krijgt dan vlak voor de Giro d’Italia corona en gaat alsnog naar de Tour.”

“De ploegleiding heeft voor de rest van de Tour andere keuzes gemaakt. Jammer natuurlijk, ik had er graag bij geweest. Ik heb geen super Giro gereden, dat weet ik. Ik had ook een beter voorjaar moeten rijden om zeker te zijn van mijn plek. Ik was op weg om een goed niveau te halen, maar helaas”, aldus Mollema, die wel reserve staat. “De komende weken train ik lekker door en zorg ik ervoor dat ik stand-by sta. Ik neem een weekje rust, dan rijd ik in Wallonië en dan San Sebastián. Dan is het toewerken naar de Vuelta.”

Mollema zou deze zomer zijn dertiende opeenvolgende Tour de France kunnen rijden, maar dat gaat dus niet door. Het zou voor het eerst sinds 2010 zijn dat Mollema niet aan de start staat van de Tour. Tegenover WielerFlits gaf de 36-jarige renner onlangs nog aan dat hij het NK op de weg zou laten schieten om uitgerust aan het vertrek te staan van La Grande Boucle. Afgelopen woensdag stond Mollema wel aan de start van het NK tijdrijden. Hij eindigde daar, als titelverdediger, op de vijfde plek.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.