Bauke Mollema stelt zich beschikbaar om het WK in Leuven rijden

Bauke Mollema stelt zich beschikbaar om het WK in Leuven rijden

foto: Cor Vos

vrijdag 10 september 2021 om 16:00

Bauke Mollema heeft bij Koos Moerenhout zijn interesse kenbaar gemaakt om het WK in Leuven te rijden. Dat bevestigen de bondscoach en Mollema desgevraagd aan WielerFlits. Het parcours past niet meteen bij de klimmer van Trek-Segafredo. “Maar ik sta daar positief tegenover”, vertelt Moerenhout over de selectie van de geboren Groninger.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

De kandidatuur van Mollema is opvallend, want hij reed tijdens zijn profcarrière amper wedstrijden in Vlaanderen. We tellen alleen Nokere Koerse (25ste) in 2008, zijn debuutjaar als beroepsrenner bij Rabobank. In het shirt van de boerenleenbank reed hij in 2010 ook de Brabantse Pijl (DNF) en het Kampioenschap van Vlaanderen (96ste). Meer zijn het er niet. “Het klopt dat Bauke niet vaak in Vlaanderen te zien is en dat is een afweging die ik moet maken”, geeft Moerenhout mee.

Mollema zelf ziet het wel zitten. “Een WK is natuurlijk altijd bijzonder om te rijden. Ik weleens gezegd dat ik ooit nog eens de Ronde van Vlaanderen wil rijden. Dit zou al aardig in de buurt komen.” Hij zei daar in 2019 dit over dit over: “Die koers moet me redelijk kunnen liggen met alle klimmetjes. Ook is positionering er erg belangrijk. Ik wil daar dan toch proberen om vooraan mee te doen. […] Michael Boogerd kon het ook in het verleden en Alejandro Valverde reed in 2019 nog top-10.”

Mollema is komende zondag de kopman van Nederland tijdens het EK in Trente. Over de te volgen tactiek en wat dit betekent ten opzichte van het WK, legt bondscoach Moerenhout uit in dit interview.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.