Bauke Mollema wint tijdrit in Tour of Alberta, Robin Carpenter nieuwe leider
maandag 5 september 2016 om 06:10

Bauke Mollema wint tijdrit in Tour of Alberta, Robin Carpenter nieuwe leider

Bauke Mollema heeft de vierde etappe van de Tour of Alberta 2016 (2.1) op zijn naam geschreven. In de twaalf kilometer korte tijdrit was de Nederlander van Trek-Segafredo negen seconden sneller dan de Let Andzs Flaksis (Holowesko-Citadel Racing Team) en zestien tellen rapper dan de Amerikaan Robin Carpenter (Holowesko-Citadel Racing Team).

De 24-jarige Carpenter neemt de leiderstrui over van zijn landgenoot Evan Huffman (Rally Racing). Mollema staat nu tweede in het algemeen klassement met één seconde achterstand. Morgen eindigt de Canadese rittenkoers met een 124 kilometer korte etappe in Edmonton.

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
5 september 2016 11:20
Ik vind het wel mooi dat Mollema hier wint. Over 20 jaar kunnen we mijmeren over deze ronde van Alberta. Misschien bestaat de koers niet meer, dan hebben we het over; 'weet je nog, Bauke won twee maal in Canada, of hij is gepromoveerd naar de opvolger van de World tour. Dan spreken wij natuurlijk over dat Bauke twee maal de rond van Alberta heeft gewonnen.

Laten wij het allemaal niet zo serieus nemen mensen. Get a life, or get a Job!
5 september 2016 11:25
@bvbal79

Je stelt terecht dat Trek als Amerikaanse ploeg hier ook start vanwege sponsorbelangen. En inderdaad Mollema bewaart natuurlijk goede herinneringen aan deze koers nadat hij die vorig jaar won. Dat andere WT ploegen niet aan het vertrek staan is jammer maar deels ook wel begrijpelijk. Er is veel concurrentie van andere koersen, zoals de Ronde van Groot Brittannie en Brussels Cycling. Daarnaast was het volgens mij vorig jaar ook beestenweer (sneeuw) in deze koers. Ik weet niet of dat de toppers die inzetten op Quebec en Montreal afschrikt. Neemt niet weg dat deze koers toch wel wat meer WT ploegen aan het vertrek verdient. TLJ rijdt hier niet, maar toen het nog Belkin was reden ze wel hier.
5 september 2016 11:31
Podium 2015: Mollema Yates Slagter
Podium 2014: Impey Dumoulin Zepuntke
Podium 2013: Dennis Bookwalter Caruso

Gewoon een prachtige koers om te rijden, dit jaar is het deelnemersveld wat matig naar Europese maatstaven maar deze jongens zijn echt wel toppers in de Amerikaanse wedstrijden.
5 september 2016 11:38
@Johnny7 Je springt liever van een flat dan dat je deze koers moet kijken? En dan vervolgens beweren dat ik geen leven heb, omdat ik amateurwedstrijden zou volgen? Zegt meer iets over jou leven blijkbaar! Respectloos om een wedstrijd, waar veel renners een doel van maken in hun seizoen, af te schilderen als kermiskoers! Reageer dan lekker alleen op de topics die je wel aan staan.
5 september 2016 13:14
De organisator heeft bewust gekozen voor een minder selectief parcours dan eerdere jaren.
De hoge pieken worden vermeden met als gevolg dat alles kort bij elkaar blijft en het daardoor spannend blijft tot het eind.
Hoe vaak klagen mensen niet dat een ronde saai word omdat de winnaar ruim voor het einde al vast staat.
5 september 2016 14:43
@ Bikepure, ik heb wel eens van Mollema gehoord ;-)

Wel weer een grappige tussenkoers ter voorbereiding, zou leuk zijn voor Mollema als hij hem weer weet te pakken. Aardige flater trouwens van nu.nl gisteren, die schreven dat dit de eerste winst is van Mollema in 2016....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.