B&B Hotels p/b KTM verlengt met Eliot Lietaer
Eliot Lietaer (in het groen) tijdens de Tour de Wallonie - foto: Cor Vos
woensdag 27 oktober 2021 om 12:57

B&B Hotels p/b KTM verlengt met Eliot Lietaer

Eliot Lietaer zal ook volgend jaar uitkomen voor B&B Hotels p/b KTM. De Franse formatie van oud-renner Jérôme Pineau heeft besloten om het aflopende contract van de 31-jarige Lietaer met liefst twee seizoenen te verlengen.

Lietaer heeft net zijn eerste seizoen achter de rug bij B&B Hotels p/b KTM, nadat hij in het verleden uitkwam voor Topsport Vlaanderen-Baloise en Bingoal Wallonie-Bruxelles. De West-Vlaming kwam dit jaar tot 33 koersdagen en deed het zeker niet onaardig met een vierde plaats in de Trofeo Calvia, een elfde plek in de Ster van Bessèges en top 20-noteringen in de Ronde van Valencia en de Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes.

Na zijn opgave in Le Tour de Savoie Mont Blanc, begin augustus, reed Lietaer echter geen wedstrijden meer vanwege een heupblessure. De ploegleiding van B&B Hotels heeft echter een blindelings vertrouwen in Lietaer, wat resulteert in een tweejarig contract. “Dit is voor het eerst in mijn carrière dat ik voor twee jaar teken bij een ploeg. Dit geeft ontzettend veel voldoening”, laat de renner weten in een persbericht.

Juiste sfeer 
“Ik kende bijna niemand toen ik afgelopen winter tekende bij de ploeg, maar ik werd geweldig opgevangen. Er heerst echt een fantastische sfeer onder de renners en stafleden. Ik kon begin dit jaar niet veel wedstrijden rijden vanwege de COVID-situatie en daarna had ik last van meerdere valpartijen, maar ik bleek in de wedstrijden wel altijd competitief. Mijn heup is inmiddels weer genezen en ik zit ook weer op de fiets.”

Lietaer hoopt in de toekomst aan de start te staan van de grootste wielerwedstrijden. “Ik droom natuurlijk van Parijs-Nice en de Tour de France, maar ik blijf me ook richten op wedstrijden die goed bij me passen, zoals de Baloise Belgium Tour en de rondes- van Wallonië en Luxemburg.”

Nog twee contractverlengingen 
B&B Hotels p/b KTM besloot niet alleen het aflopende contract van Lietaer te verlengen. Ook Cyril Lemoine (38) en Sebastian Schönberger (27) hebben hun krabbel gezet onder een nieuwe verbintenis. Schönberger, dit jaar derde in de Tour de Vendée en zesde in Boucles de l’Aulne, tekent voor twee jaar bij. De ervaren Lemoine ligt nu tot eind 2022 onder contract bij de Franse formatie.

B&B Hotels p/b KTM kwam maandag ook al met vier contractverlengingen naar buiten. Jens Debusschere (32), Julien Morice (30), Jérémy Lecroq (26) en Cyril Barthe (25) komen ook volgend seizoen uit voor de Franse ploeg. Morice tekent bij tot eind 2022, de andere drie blijven tot eind 2023 verbonden aan de B&B Hotels-ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.