BEAT Cycling Club wint ploegentijdrit Kreiz Breizh, Seye eerste leider
foto: Cor Vos
vrijdag 2 augustus 2019 om 20:49

BEAT Cycling Club wint ploegentijdrit Kreiz Breizh, Seye eerste leider

BEAT Cycling Club heeft de eerste rit gewonnen van de Franse rittenkoers Kreiz Breizh Elites. In de ploegentijdrit rond Ploumagoar zette het Nederlandse team na ruim twaalf kilometer de snelste tijd op de klokken. Daarmee werd meteen al een van de doelen voor de 2.2-ronde gerealiseerd.

Voor BEAT Cycling Club en haar renner Martijn Budding, die mikt op een plek in de top-5, is de rittenkoers een belangrijke afspraak op de kalender. Het eerste doel was een goede ploegentijdrit neerzetten en daarom trainde de ploeg in de zomerstop al op deze discipline. De arbeidsuren wierpen hun vruchten af, want in de rit tegen de klok werden de Britse selectie en de ProConti’s Vital Concept-B&B Hotels, Arkéa Samsic en Wallonie-Bruxelles geklopt.

De ploeg, met behalve Budding ook Alex Mengoulas, Guillaume Seye, Luuc Bugter, Piotr Havik en Daniel Abraham, ging rond in 14:19 en was daarmee negen seconden sneller dan de concurrentie. “Het draaide echt als een geoliede trein”, reageerde Budding na afloop aan WielerFlits. “Top-5 blijft nog steeds de doelstelling. We zijn heel blij natuurlijk. We hadden veel tijd in de ploegentijdrit gestoken vooraf.” Guillaume Seye mocht na afloop de eerste leiderstrui aantrekken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.