BEAT Cycling met Museeuw, Hesters en Coolen in Bredene Koksijde Classic

dinsdag 16 maart 2021 om 18:13
BEAT Cycling met Museeuw, Hesters en Coolen in Bredene Koksijde Classic

Jan-Willem van Schip zat in Le Samyn in de kopgroep - foto: Cor Vos

Update

BEAT Cycling heeft de selectie voor Bredene Koksijde Classic op papier. Het Nederlandse continentale team laat Jan-Willem van Schip thuis, maar trekt wel met oud-profs Piotr Havik en Martijn Budding naar de Vlaamse eendagskoers.

Daarnaast staan met Stefano Museeuw, Jules Hesters en Yves Coolen drie van de vier Belgen aan de start in Bredene. Van de ‘thuisrijders’ ontbreekt enkel Jordy Bouts in het zevental van BEAT. Nederlanders Luuc Bugter en Yoeri Havik maken de ploeg compleet.

Voor Yoeri Havik wordt het zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Begin maart miste hij Le Samyn en de GP Monseré omdat hij op trainingskamp was met de Nederlandse baanselectie. In die twee Belgische koersen koerste BEAT Cycling aanvallend. Het resulteerde in een 30ste plaats in Le Samyn (door Budding) en een elfde plek in de GP Monseré (door Van Schip).

Dat Van Schip ontbreekt, is zijn eigen keuze. “We hebben van tevoren een plan gemaakt voor de maand maart. Bij die verdeling heeft Jan-Willem aangegeven dat hij zich wilde focussen op Le Samyn en de GP Monseré. Dat heeft hij gedaan, en nu is hij zich aan het voorbereiden op een volgend deel van het seizoen”, aldus ploegmanager Geert Broekhuizen.

Selectie BEAT Cycling voor de Bredene Koksijde Classic 2021 (19 maart)
flag-nl Martijn Budding
flag-be Yves Coolen
flag-nl Piotr Havik
flag-nl Yoeri Havik
flag-be Jules Hesters
flag-be Stefano Museeuw
flag-nl Jan-Willem van Schip


Update

Jan-Willem van Schip zal vrijdag toch aan de start verschijnen van de Bredene Koksijde Classic. Van Schip neemt de plek in van Luuc Bugter. Van Schip was aanvankelijk van plan om Bredene Koksijde Classic te laten schieten, aangezien hij zich wilde voorbereiden op een volgend deel van het seizoen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair