BEAT haalt wereldkampioene Nicky Degrendele bij baanploeg

maandag 15 oktober 2018 om 14:14
BEAT haalt wereldkampioene Nicky Degrendele bij baanploeg

foto: BEAT Cycling Club

Baanrenster Nicky Degrendele sluit deze winter aan bij de baanploeg van BEAT Cycling Club. De 22-jarige Belgische is de regerend wereldkampioene op de Keirin. “Komend seizoen is erg belangrijk in aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio”, zegt ze in het persbericht.

“Bij BEAT kom ik in een gestructureerde sprintomgeving terecht”, vervolgt Degrendele. “Hierdoor kan ik verdere stappen zetten in mijn ontwikkeling als renster, samen met ervaren en gedreven teamgenoten en stafmedewerkers. Naast de sportieve ondersteuning kijk ik er naar uit om samen met BEAT de sprintonderdelen op de piste nog meer in de kijker te zetten. Zo kunnen we hopelijk bouwen aan een heuse sprintcultuur in België.”

Bij BEAT komt ze in een speciale baanploeg met Laurine van Riessen. De mannenploeg bestaat uit Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van de Berg. Rijden voor een ploeg heeft voordelen op de piste, omdat het in het baanwielrennen zo is dat bij wereldbekerwedstrijden startplaatsen zijn voor zowel teams als landen. Hierdoor kan de plaats van Degrendele namens België vergeven worden aan een andere renster.

Bijzondere verschijning
“Nicky is als sprintster uit België een bijzondere verschijning in het baanwielrennen”, geeft coach Tim Veldt aan. “In een land zonder sprintcultuur op de piste heeft ze heel snel mondiale topprestaties kunnen neerzetten. Dat is echt knap en toont haar bijzondere kwaliteiten op diverse vlakken. We kijken ernaar uit om met haar aan de slag te gaan. We gaan haar een plek bieden waarin ze gelijkgestemde sporters treft in een omgeving waarin ze zichzelf verder kan ontwikkelen.”

Samenwerking met de Belgische bond
BEAT-oprichter Geert Broekhuizen geeft aan dat het binden van Degrendele meer inhoudt dan enkel haar aanwezigheid. “In samenwerking met Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen gaan we aan de slag om het baansprinten in België verder te ontwikkelen en mensen te enthousiasmeren voor deze tak van sport”, legt hij uit. “Met deze stap laten wij tevens nadrukkelijk zien dat onze ambities met de baanploeg serieus zijn en we dit project zijn gestart met het oog op het hoogst haalbare.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

jvh93 15 oktober 2018 om 14:43

Voor baanbegrippen is dit wel een hele grote vis voor Beat hoor. Blijf het bijzonder dat Beat kan blijven bestaan dmv een clubcultuur

AlfredoBinda 15 oktober 2018 om 14:50

Verreweg het meeste geld bij Beat komt alsnog gewoon binnen via sponsoren lijkt me, en niet via de leden. Alleen bepalen die sponsoren niet de identiteit van de ploeg. Eigenlijk precies zoals het in het voetbal ook gaat.

Ik was in het begin heel sceptisch, maar het is toch mooi om te zien dat dit model tot nu toe gewoon werkt. Het zou helemaal mooi zijn als ze de komende jaren ook kunnen doorgroeien naar een ProContinentale wegploeg, want pas dan kunnen ze echt een groot publiek bereiken en mensen aan hun club binden.

HoofdIsVrij 15 oktober 2018 om 15:23

@AlfredoBinda

Helemaal mee eens. Ik was zelf ook behoorlijk sceptisch, maar er staat toch echt een ploeg (en voornamelijk op de baan worden er ook nog eens resultaten behaald). Het mooie shirtje helpt ook wel mee in dat je als amateur je er in wilt tonen.

Grobbel 15 oktober 2018 om 15:58

Moet zeggen dat Havik en Nommela toch een vrij sterk wegseizoen hebben gereden.

(De rest van de ploeg is niet echt zichtbaar geweest, dus daar kan ik niet zoveel over zeggen)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.