Belangenvereniging AIGCP verwerpt geplande UCI Classics Series
foto: Cor Vos
vrijdag 27 september 2019 om 08:34

Belangenvereniging AIGCP verwerpt geplande UCI Classics Series

De AIGCP – de vereniging voor professionele wielerteams – laat van zich horen. De belangenvereniging laat in een statement weten niet akkoord te gaan met de voorgestelde UCI Classics Series, een klassement van de twintig belangrijkste eendagskoersen.

De internationale wielerunie bereikte eind vorig jaar nog een akkoord met de ploegen, renners en organisatoren over hervormingen in de wielersport. De UCI liet toen weten dat het in 2020 hervormingen zal doorvoeren op het gebied van de kalender, verdeling van de ploegen en startrecht in grote rondes en klassiekers.

Een van de veranderingen is het invoeren van de zogeheten UCI Classics Series, een reeks wedstrijden bestaande uit de vijf monumenten en de vijftien belangrijkste eendagskoersen. De AIGCP ging akkoord met de plannen, op voorwaarde dat het regelmatigheidsklassement zou bijdragen aan de economische hervorming van de wielersport.

Uitwerking 
De ploegen zijn echter niet tevreden over de uitwerking van de UCI Classics Series. Zo laat de AIGCP weten dat de UCI de rechten van de teams en renners niet respecteert. Daarnaast komt de huidige opzet en aanpak van de Classics Series niet overeen met de voorgestelde plannen, aldus de belangenvereniging.

De AIGCP heeft de UCI dan ook laten weten dat het niet akkoord gaat met de voorgestelde UCI Classics Series. De vereniging is wel bereid om mee te werken aan de oorspronkelijke hervormingsplannen, mits de plannen bijdragen aan de economische hervorming van het wielrennen en de rechten van de teams worden gerespecteerd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.