Belangrijke test voor Xandro Meurisse in Algarve: “Ik ben vooral realistisch”
© Cor Vos
donderdag 20 februari 2020 om 12:41

Belangrijke test voor Xandro Meurisse in Algarve: “Ik ben vooral realistisch”

Interview Vandaag staat in de Volta ao Algarve al meteen een belangrijke test voor de klassementsrenners op het menu. Xandro Meurisse, vorige week nog knap winnaar van de Ronde van Murcia, hoopt op bevestiging. “Mijn doel? Goed gepositioneerd aan de slotklim beginnen en dan 7,5 kilometer lang alles geven.”

“Ja, ik zit in de goede flow”, vertelt Xandro Meurisse aan WielerFlits bij de start. “Met dank aan mijn prestatie in Murcia, dat klopt. Maar Murcia is achter de rug. Hier begin ik opnieuw vanaf nul. Uitspraken over een eventueel resultaat zal je mij dan ook niet horen doen. Ik probeer wel alles eruit te halen wat er in zit. Zo heb ik het in Murcia trouwens ook gedaan.”

Sterker dan vorig jaar
Meurisse beseft dat het deelnemersveld in de Algarve niet te vergelijken is met dat van vorige week. “Daarom dat ik hier vooral niet te hoog van te toren wil blazen. Anderzijds, ik reed hier vorig jaar ook niet slecht die colletjes op. En ik ben een stukje sterker geworden, dus zou er met wat meeval nog iets meer moeten inzitten dan toen (Meurisse werd vorig jaar in de rit met aankomst op de Alto da Fóia 18de, red).”

Dat hij opkijkt naar een groot deel van de concurrentie, vertelt de 28-jarige West-Vlaming. “Kijk naar de namen. Hier staan een pak klassementsrenners aan de start die in de Tour hun mannetje staan. Maar daarnaast moet je in deze fase van het seizoen ook rekening houden met de sterke klassieke renners zoals Gilbert, Van der Poel, Van Avermaet en anderen. Niet toevallig won Zdenek Stybar hier vorig jaar een etappe en was Valgren Andersen hier in orde. Die jongens kunnen in februari echt een helling over en meedoen voor zowel ritwinst als een goed klassement.”

“Nu, na vandaag, zal veel duidelijk worden wat dat klassement betreft. Mijn doel is eenvoudig: zo goed mogelijk gepositioneerd aan de Alto da Fóia beginnen en dan alles geven tot op de top. Ik weet ook dat ik te kort ga komen als de absolute toppers demarreren. Daar ben ik realistisch genoeg voor. Toch wil ik zo lang mogelijk aanklampen. Dit is echt een mooie test om te zien hoe ver ik sta.”

Einde contract
De kopman van Circus-Wanty Gobert komt ook nog eens terug op het feit dat hij dit jaar met zijn team geen grote ronde kan rijden. “Het blijft jammer. Maar het is aan mij om in andere wedstrijden te presteren. Ik weet ondertussen dat we deze zomer van start gaan in de Ronde van Polen. Dat is zo’n koers waarin ik me zeker wil tonen en meedoen voor een eindklassement.”

Meurisse is einde contract en lonkt naar de WorldTour. “Ik hoop vooral dat de topteams me niet gaan afrekenen op het feit dat ik geen grote ronde rijd”, uit hij toch enige bezorgdheid. “Dat heb ik dit jaar niet in eigen handen. Gelukkig kan ik nu nog teren op mijn prestatie in de Tour de France van vorig jaar. Met mijn recente zege in Murcia erbij, heeft mijn manager toch wel iets in handen om met potentiële geïnteresseerde teams om de tafel te gaan zitten. Laat ik mezelf nu vooral focussen op het sportieve, te beginnen met deze rittenkoers. Daarna zien we wel wat volgt…”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.