Belgian Cycling gaat partnership aan met Beobank
Tom Van Damme, met Sven Vanthourenhout en Wout van Aert - foto: Photopress.be
maandag 21 januari 2019 om 17:40

Belgian Cycling gaat partnership aan met Beobank

De Belgische wielerbond gaat de komende twee jaar samenwerken met de bank Beobank. Het bedrijf gaat de nationale wielerploegen sponsoren en zal diverse evenementen van de KBWB ondersteunen.

Op het aanstaande WK veldrijden in Bogense (2 en 3 februari) zal de Belgische ploeg te zien zijn met Beobank op het truitje, onder de driekleur. Beobank-CEO Guy Schellinck legt uit hoe het partnership tot stand kwam: “We willen dicht bij onze klanten staan en lokale verankering is daarvoor cruciaal. Met dit partnership ondersteunen we een sport die in België een grote traditie heeft, een sport die mensen samenbrengt en die toegankelijk is voor iedereen. Wielrennen verbindt mensen, en dat is ook wat onze bank tracht te doen.” Ook de hoge zichtbaarheid en de nieuwe kansen die het biedt op netwerken en evenementen voor medewerkers en klanten vallen in de smaak bij Beobank.

Van Damme: “Ademruimte om te ontwikkelen”
Voorzitter Tom Van Damme ziet ook voor de wielerbond positieve punten. “De uitbouw van het dameswielrennen, de verschillende disciplines, het klimproject, het WK 2021 dat dichterbij komt”, somt hij enkele uitdagingen op. “Ook de bouw van een nieuwe bondszetel (eind 2019 van Vorst naar Tubeke) zal de nodige energie vergen. De samenwerking met Beobank geeft ons de ademruimte om de Belgische wielersport de komende jaren verder te ontwikkelen.”

Beobank is geen onbekende in de wielerwereld. Het bedrijf was jarenlang een van de sponsoren van de ploeg van Mathieu van der Poel. Het is nog altijd actief als geldschieter in de stal van de gebroeders Roodhooft, namelijk als co-sponsor van IKO-Beobank waarvoor Sanne Cant rijdt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.