Belgian Cycling neemt afscheid van baancoach Peter Pieters

donderdag 14 oktober 2021 om 18:12
Belgian Cycling neemt afscheid van baancoach Peter Pieters

foto: Cor Vos

Vanaf 2022 zal Peter Pieters niet langer fungeren als baancoach voor de nationale ploegen. De technische staf van de federatie heeft beslist om de overeenkomst, die afloopt aan het einde van 2021, niet te verlengen. Door deze beslissing wordt het WK in Roubaix (20-24 oktober) de laatste grote afspraak voor Pieters.

Pieters is coach van de Belgische baanrenners sinds 2010. Onder zijn hoede behaalden de pistiers talloze medailles op grote kampioenschappen, met enkele uitschieters. Zo veroverde Jolien D’hoore brons op het omnium tijdens de Olympische Spelen van Rio in 2016, won Nicky Degrendele de wereldtitel op de keirin in 2018 en werden Kenny De Ketele en Gijs Van Hoecke in 2012 wereldkampioen ploegkoers in Melbourne.

Ook de wereldtitel van Lotte Kopecky en D’hoore op de ploegkoers tijdens het WK van 2017 was een hoogtepunt in het Belgische baanwielrennen. De lijst topresultaten onder het bewind van coach Pieters is lang, maar de federatie kiest desalniettemin voor een nieuwe wind vanaf 2022. De komende weken zijn gesprekken gepland met mogelijke opvolgers.

Maar eerst is het aan Pieters, in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw ook een succesvol baanwielrenner, om de baanploeg zo goed mogelijk klaar te stomen voor het WK in Roubaix, dat over een week zal beginnen. Op het voorbije EK in Grenchen werden drie medailles behaald.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.