Belgian Cycling over Spelen: “Wie gekwalificeerd was, blijft gekwalificeerd”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 31 maart 2020 om 15:05

Belgian Cycling over Spelen: “Wie gekwalificeerd was, blijft gekwalificeerd”

De Belgische wielerbond is bezig om nieuwe kwalificatiecriteria uit te zetten voor de Olympische Spelen van 2021, zo laat technisch directeur Frederik Broché weten aan Het Laatste Nieuws. “Wie gekwalificeerd was, blijft ook gekwalificeerd”, stelt Broché de reeds geplaatste atleten gerust.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de organisatie in Tokio hebben inmiddels een akkoord bereikt over de nieuwe data voor de Olympische Spelen, maar het is nog wachten op een nieuw wedstrijdschema voor de Spelen. Belgian Cycling kijkt vooral naar de kwalificatiewedstrijden voor het BMX’en en het mountainbiken.

“We hadden goede hoop dat Elke Van Hoof zich op het WK BMX in Houston (dit evenement gaat niet door vanwege het coronavirus, red.) zou kwalificeren voor de Spelen, maar het is nog koffiedik kijken of we nu andere critera moeten hanteren”, aldus Broché, die wel goed nieuws heeft voor iemand als Remco Evenepoel.

Nieuwe deadline 
De renner van Deceuninck-Quick-Step werd vorig jaar Europees kampioen tijdrijden en is hierdoor al gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. “De atleten die al gekwalificeerd zijn, blijven ook gekwalificeerd. Ook aan de quota van vijf renners bij de mannen en drie bij de vrouwen verandert niks.”

“We zullen wel moeten nadenken over de nieuwe timing die we zullen hanteren richting Tokio 2021. We zouden de selectie aanvankelijk op 1 juni bekendmaken, maar voor 2021 moeten we een nieuwe deadline stellen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.