België heeft zestal voor Europese Spelen op papier
Foto: Sirotti
maandag 4 mei 2015 om 12:15

België heeft zestal voor Europese Spelen op papier

Bondscoach Carlo Bomans van België heeft zijn selectie voor de Europese Spelen bekendgemaakt. Tom Boonen, Tiesj Benoot, Jens Keukeleire, Gianni Meersman, Stijn Vandenbergh en Maarten Wynants zullen in Baku aan de start verschijnen. Bomans stelt niemand op voor de tijdrit.

De bondscoach kwam na een verkenning tot de conclusie dat het parcours geschikt is voor punchers. “Als de boel moeilijk uit mekaar geraakt en het peloton is nog erg omvangrijk in de laatste ronde, dan kunnen we de kaart van Tom Boonen trekken”, stelt hij in een persbericht. “Splitst de boel eerder op in kleinere groepjes, dan hebben we met Gianni Meersman – erg snel na een lastige wedstrijd – een ijzer in het vuur. Vergeet trouwens niet dat ook Tiesj Benoot en Jens Keukeleire over een snedig eindschot beschikken. Ik heb dus een paar troefkaarten op zak. Het is echt niet zo dat de ploeg helemaal rond Tom Boonen wordt gebouwd.”

Aan de tijdrit zullen geen Belgen meedoen. Dat heeft volgens Bomans meerdere redenen. “Eerst en vooral is er het feit dat onze tijdrijders het de laatste jaren niet echt goed deden tijdens Wereldkampioenschappen. Kwam daar nog bij dat de kandidaat-tijdrijders erg vroeg moesten worden aangemeld en dat die jongens ook verplicht deel moesten uitmaken van de ploeg die de wedstrijd op de weg zou afwerken. Dat leek me iets te veel gevraagd, dus opteerden we om niemand te selecteren voor de tijdrit. Jammer, maar het is niet anders.”

Belgische selectie voor de Europese Spelen (21 juni)
flag-be Tom Boonen (Etixx-Quick-Step)
flag-be Tiesj Benoot (Lotto Soudal)
flag-be Jens Keukeleire (Orica-GreenEDGE)
flag-be Gianni Meersman (Etixx-Quick-Step)
flag-be Stijn Vandenbergh (Etixx-Quick-Step)
flag-be Maarten Wynants (LottoNL-Jumbo)

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
4 mei 2015 12:46
Een sterk team hoor.
Nederland en België gaan ervoor.
4 mei 2015 14:12
Eigenlijk best zwak dat ze niemand sturen naar de tijdrit, er is toch vast wel een renner die kan tijdrijden en over het weg parcour mee kan?
4 mei 2015 14:19
@ dalendklimmen : en om dan 25e te worden in de tijdrit ? Slimme beslissing van de coach
4 mei 2015 14:43
ik zou Sep Vanmarcke in plaats van Keukelaire doe, Vanmarcke is sterker en heeft ook een sterke sprint en heeft denk ik veel meer kracht en uithoudingsvermogen denk ik. alleen heeft hij dat dit voorjaar helaas niet kunnen laten zien.
4 mei 2015 14:47
@raafje. er zijn een aantal renners die niet kunnen of willen waaronder vanmarcke
4 mei 2015 15:13
Leuk dat Tiesj Benoot bij de selectie zit, al vraag ik me af waarom Vanmarcke of Gilbert niet geselecteerd zijn.
4 mei 2015 15:15
Ik citeer: "Het is echt niet zo dat de ploeg helemaal rond Tom Boonen wordt gebouwd.” Deze uitspraak van Bondscoach Carlo Bomans alleen al zegt mij dat er niet als samen horende ploeg zal gereden worden, dus niet in ploegverband maar elk voor zich.
Boonen met twee knechten uit de zelfde ploeg die voor hem moeten werken.
Een tekeningetje moet ik hier niet bij maken zeker.
4 mei 2015 15:32
Er zullen (bij alle landen) een boel renners zijn die geen zin hebben in een reisje naar Baku, dus ik neem aan dat Gilbert/Avermaet/Vanmarcke/Roelands gewoon geweigerd hebben.
Net als bij de Tijdrit. Als Vanderwalle, Serry, Vermote, de Gendt, Montfort, Keisbulck, Hermans, Gilbert en een paar anderen geen zin hebben, met wie moet je dan gaan? Sebastien Rosseler ofzo? Dan moet je als bond inschatten of dat de moeite is.
4 mei 2015 15:38
Best sterke ploeg! In ieder geval beter dan Nederland. Voor de tijdrit snap ik dat ze niemand meenemen, winnen doen ze toch niet...
4 mei 2015 15:38
Zo wint Mathieu meteen van een hoop sterke mannen.
4 mei 2015 16:09
Een best goede ploeg, maar welduidelijk dat de Belgische toppers (net als veel andere toppers) geen zin hebben. Veel renners die naar de tour gaan zullen hier niet starten.
4 mei 2015 17:34
@koos1
Dus Boonen is geen topper?
@Hoofdisvrij
Lol :D
5 mei 2015 07:52
Boonen wil natuurlijk EK en WK in hetzelfde jaar gewonnen hebben...

Leuke beslissing rond de tijdrit, zoiets zie je niet vaak.
5 mei 2015 08:44
Dus Boonen gaat niet naar de Tour.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.